De personenweegschaal van vandaag

Home » volwassen » De personenweegschaal van vandaag

De afgelopen jaren is er nogal veel veranderd aan de personenweegschaal zoals we deze vroeger kenden. De keuze is enorm en de personenweegschaal is er allang niet meer puur en alleen om uw gewicht op af te lezen. Nee, tegenwoordig zijn er weegschalen die allerlei extra mogelijkheden hebben. Met die reden heb ik mij verdiept in de wereld van de nieuwe generatie personenweegschalen.

Welke mogelijkheden zijn er nu eigenlijk?

Natuurlijk dient de weegschaal nog steeds om je gewicht op af te lezen. Echter, in tegenstelling tot vroeger zijn de meeste weegschalen inmiddels digitaal in plaats van analoog. Vaak hebben ze een Start-up systeem welke er voor zorgt dat je de weegschaal niet aan, of uit hoeft te zetten.

Weegschaal lichaamsanalyse

De weegschaal die bij je past bestel je eenvoudig online.

Met keuzehulp. Vanaf 10,-

Wanneer je op de weegschaal gaat staan, gaat deze aan. Stap je er af dan schakelt de weegschaal vanzelf uit. In basis hebben ze vaak een nulpuntinstelling. Deze zorgt er voor dat de weegschaal altijd op 0 begint wanneer je er op gaat staan. Ook is een memoryfunctie meestal wel aanwezig, waardoor je jouw eigen gewicht en dat van je gezinsleden kunt opslaan.

Het oog wil ook wat. Qua uiterlijk is er veel mogelijk. Van hout, tot metaal tot glas. Van vierkant, tot rechthoekig tot rond.

Wil je toch net even wat meer weten over hoe het gesteld is met de verhoudingen van je lichaam tussen vet, spieren en water? Dan kies je voor een weegschaal waarbij een Body Fat Index ingebouwd is.

Wat is nu de trend op gebied van personenweegschalen?

Het antwoord is een weegschaal voor gehele lichaamsanalyse. Deze weegschaal meet je gewicht, je BMI (een index voor het gewicht in verhouding met uw lichaamslengte) en vet-en vochtpercentage.

Weegschaal

Verder zit er persoonsherkenning op (de weegschaal herkent je aan jouw gewicht) en meet deze weegschaal je spier-en botmassa op. En dan zijn we er nog niet. Je kunt gegevens vastleggen en bijhouden via mobiele telefoon, computer of tablet.

Zo kun je overzichten maken van verschillende periodes. Na meting kun je zelf nog extra informatie toevoegen zoals bijvoorbeeld het moment van de meting, jouw stemming of hoe actief je bent geweest.

Kortom, wil je zoveel mogelijk informatie over uw lichaam en de mogelijkheid om de informatie snel en op verschillende manieren bij te houden? Dan is dit de weegschaal voor jou.

Let wel op. Lees voor het aanschaffen van en weegschaal voor lichaamsanalyse eerst goed de handleiding en veiligheidsmaatregelen. De lichaamsanalyse weegschalen zijn niet voor iedereen even geschikt door het zwak elektrisch stroomsignaal dat door je lichaam gestuurd wordt voor het meten van de waardes.

Bestel je weegschaal online vanaf 10,-!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten