Detox je lichaam: tips and tricks

Home » volwassen » Detox je lichaam: tips and tricks

Wat doet het detoxen van je lichaam nou en wat kan je het beste tijdens zoā€™n kuur doen? In dit artikel zullen wij alle tips doornemen, zodat je lichaam en geest weer helemaal clean worden.

Wat is detox nou precies?

Door je lichaam te detoxen ontdoe je alle schadelijke stoffen en versterk je je gezondheid. Je kunt kiezen om voor een kuur te gaan van ongeveer 3 tot 15 dagen. Dit is een simple manier om je lichaam te ontgiften. Dat wil zeggen: Je ondersteunt je lichaam bij het afbreken van ongewenste stoffen.

De producten die wij gebruiken zitten vol met chemicaliƫn. Denk bijvoorbeeld eens aan onze kleding, huis, medicijnen, schoonmaak middelen, make-up en ga zo maar door.

Hoe begin je?

Allereerst zou je je lichaam een handje kunnen helpen. Begin met gezonder eten om teĀ zorgen datĀ je lichaam iedere dag een stukje schoner wordt. Blijf gezond eten om je lichaam op dagelijkse basis schoon te houden.

detox

Tips and Tricks

1. Gifstoffen. Begin allereerst niet met gifstoffen afvoeren, maar met voorkomen dat gifstoffen binnenkomen. Eerst de oorzaak weg helpen voordat je werkt aan de symptomen.

2. Cosmetica. Wat ook erg helpt om je lichaam te reinigen, is om over te stappen op natuurlijke cosmetica. Deze producten zijn onder andere te halen bij De Tuinen. Stap ook over op natuurlijke douche-,bad-, en huidproducten. Artikelen voor de gevoelige huid hebben minder schadelijke stoffen, en zijn dus ook een goed alternatief.

3. Schoonmaakmiddelen. Zoals al eerder vermeld, zorgen schoonmaak middelen voor chemicaliƫn in je huis. Stap daarom over op natuurlijke schoonmaak producten.

4. Voedsel. Een belangrijke tip is om te stoppen met het eten van sterk bewerkte voedingsmiddelen. Stap over op eten van biologische groente en vlees.

De kuur

detoxAls je toch voor een hardere aanpak wilt gaan, kun je een intense detox kuur doen. Zo worden er in korte tijd veel gifstoffen afgevoerd.

Een detox kuur is een geweldige kick-start, en bovendien een gezonde manier om zowel lichamelijk als psychisch ā€˜fris te beginnenā€™.

Het is erg belangrijk om tijdens je kuur veel te drinken. Water en kruiden thee zijn een must. In natuurwinkels vind je kruiden thee met ontgiftende eigenschappen.

Om er voor te zorgen dat je kuur een beetje vol te houden is, is het goed om je af te wisselen met groene smoothies. Denk hierbij aan een mix van spinazie, koriander, appel en citroen.

Het alternatief

Vind je een detox kuur nou toch iets te heftig? De beste oplossing voor een gezond lichaam is het verminderen van inname van ongezonde producten en cosmetica. Je lichaam zal zichzelf op natuurlijke wijze ontgiften waardoor een detoxdieet niet meer zozeer nodig is.

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten