Fabrikant laat mannen vroegtijdig zaad lozen

Home » uitgelicht » Fabrikant laat mannen vroegtijdig zaad lozen

Vroegtijdig zaad lozenHet was een mooie rel vorige week bij onze zuiderburen. Volgens berichten die in de media opdoken zou 35% van de mannen last hebben van vroegtijdige zaadlozingen. Ook onze eigen Telegraaf schreef er over. Volgens het nieuwsbericht zou het gaan om de meest voorkomende seksuele stoornis.

Ontmaskerd

Pas na enkele dagen werd het bericht doorgeprikt. Het onderzoek was weliswaar door een officieel onderzoeksbureau uitgevoerd, maar ze was daarvoor betaald door een producent uit de farmaceutische hoek. En – toeval bestaat niet- deze producent is een grote speler in de markt voor medicijnen die vroegtijdig  zaad lozen kunnen voorkomen.

Het commerciële belang en de eigenlijke onderzoeksuitslag gingen niet hand in hand. Volgens onafhankelijke bronnen zou slechts een kleine 4% van de mannen last hebben van te vroeg klaarkomen. In het onderzoek werd dit creatief opgepoetst tot 35% van de mannen. Zo vergrootte de fabrikant wel heel snel zijn afzetmarkt.

Vlaamse Vereniging voor Seksuologie

Oplettende journalisten wisten de pr-praktijken te ontmaskeren. En dat was extra pijnlijk voor de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie. Zij had haar naam verbonden aan het onderzoek. Een woordvoerder noemde dit achteraf ‘naĂŻef’ Inmiddels heeft de vereniging zich van het onderzoek gedistantieerd.

Of de fabrikant ongelukkig is met alle commotie is onbekend. Maar ongetwijfeld zal de aandacht voor het onderwerp van vroegtijdige zaadlozing de vraag naar oplossingen hebben versterkt.

Vroegtijdig zaad lozen

Veel mensen spreken al van “vroegtijdig klaarkomen” wanneer ze eerder een zaadlozing krijgen dan gewenst. Vanuit het oogpunt van seksuologen is dit onjuist. Zij spreken pas van een voortijdige zaadlozing wanneer een man bij elke gemeenschap binnen een minuut klaarkomt. Het komt voor dat mannen al klaarkomen voor ze gepenetreerd hebben.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten