Fresh Friday #7: vers & verrassend gezondheidsnieuws

Home » volwassen » Fresh Friday #7: vers & verrassend gezondheidsnieuws

freshfriday

Op het gebied van voeding en gezondheid vinden er altijd wel leuke dingen plaats. Nieuwe kookboeken komen uit, heerlijke producten worden gelanceerd en veel leuke nieuwtjes en onderzoeken komen voorbij. In Fresh Friday bundelen we de leukste gezondheid weetjes van de afgelopen weken voor jou samen. Al nieuwsgierig geworden?

Dit zijn de meest verslavende voedingsmiddelen

Jep, aan sommige voedingsmiddelen kun je verslaafd raken. Het is ook niet voor niets dat we maar chocolade of chips blijven eten, sommige voedingsmiddelen geven je namelijk op korte termijn een goed gevoel. Hierdoor grijp je er steeds naar terug en blijf je het eten. Welke voedingsmiddelen het meest verslavend zijn? Het zal je niet verbazen dat dit vooral voeding is met veel suiker, geraffineerde koolhydraten en vet. Door dit toe te voegen aan voeding, wordt het beloningsgedeelte in onze hersenen geactiveerd en voelt het gelijk alsof we beloont worden door datgene wat we eten.

De top 10 meest verslavende voedingsmiddelen:

[one_half]

1. Pizza
2. Chocolade
3. Chips
4. Koekjes
5. IJs

[/one_half]

[one_half_last]

6. Frietjes
7. Cheeseburger
8. Suikerhoudende frisdrank
9. Cake
10. Kaas

[/one_half_last]

Blonde vrouwen verdienen meer geld dan brunettes

Een goede reden om je haar blonder te verven! Blonde vrouwen verdienen namelijk gemiddeld €750 meer dan brunettes. En dat terwijl blonde vrouwen er juist over klagen dat zij niet serieus worden genomen op het werk. Brunettes voelen zich daarentegen beter op het werk, 8 op de 10 brunettes gaf daarom ook aan dat zij zich gewaardeerd voelden. Het is ook deze groep vrouwen die langer bij een bedrijf mag werken dan blondines. En ook zij hechten het meeste belang aan de verloning waar blondines juist meer belang hechten aan een goede relatie met collega’s.

Make-up maakt je mooi voor maar 2,5 (!) uur

Shocking! In de morgen staan vrouwen altijd urenlang voor de spiegel om make-up aan te brengen zodat ze op hun best de deur uit kunnen gaan. Maar onderzoek wijst uit dat het slechts 2 uur en 22 minuten duurt totdat die perfectie weer verdwenen is. Rond 10 uur is je make-up al uitgelopen en zijn je haren weer uitgezakt. Dat is ook waarom vrouwen vaak rond 10 uur voor het eerst naar de wc lopen om hun make-up te checken. Waar doen vrouwen het dan voor? Mannen zien het verschil ook niet: uit onderzoek van de Imperial Leather SkinKind blijkt dat bijna de helft van de mannen geen verschil ziet tussen het uiterlijk van hun vrouwelijke collega’s in de ochtend en in de middag. Helaas gaf een derde wel aan dat vrouwen er vaak in de ochtend geweldig uitzien en in de middag veel slechter. Oeps…

Lees meer over…

[sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/fresh-friday-6/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Fresh Friday #6[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/fresh-friday-vers-verrassend-gezondheidsnieuws-3/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Fresh Friday #5[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/fresh-friday-vers-verrassend-gezondheidsnieuws-2//” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Fresh Friday #4[/sf_button]

Waarom je altijd even moet bekomen van een werkdag

Zo fris en fruitig als je altijd je werkdag begint, hoe gemolesteerd je altijd terugkomt van een lange werkdag. Er gebeurt namelijk veel met je lichaam wanneer je aan het werk bent. Ten eerste is een slechte werkhouding dodelijk voor je rug. Zit je vaak voorovergebogen, dan komt je ruggengraat onder druk te staan en hier kun je voor een lange tijd last van krijgen. Ook zijn je ogen vaak vermoeid na een lange werkdag, aangezien deze steeds moeten scherpstellen als je naar je beeldscherm aan het staren bent. En wist je al dat te lang stilzitten op je werk écht niet goed voor je is? Je hebt dan een grotere kans op obesitas en hart- en vaatziektes volgens de Amerikaanse dokter James Levine.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten