Fresh Friday #1: vers & verrassend gezondheidsnieuws

Home » volwassen » Fresh Friday #1: vers & verrassend gezondheidsnieuws

Voeding & gezondheid

Op het gebied van voeding en gezondheid vinden er altijd wel leuke dingen plaats. Nieuwe kookboeken komen uit, nieuwe (heerlijke) producten worden gelanceerd en veel leuke nieuwtjes en onderzoeken komen voorbij. In Fresh Friday bundelen we de leukste gezondheid weetjes van de afgelopen weken voor jou samen. Al nieuwsgierig geworden?

‚ÄčKookboekBakbijbel van Rutger

Fans van Heel Holland Bakt opgelet! Niet alleen is het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt¬†weer gestart, ook is het nieuwe¬†kookboek van Rutger (winnaar van het eerste seizoen)¬†verkrijgbaar. Het boek¬†‘Bakbijbelbevat heel veel tips & tricks om de belangrijkste basistechnieken¬†onder de knie te krijgen. Daarnaast vind je 160 verschillende bakrecepten, van tijdloze klassiekers tot moderne recepten¬†√† la Rutger. Inspiratie genoeg voor de rest van het jaar! Het boek is voor ‚ā¨29,99 verkrijgbaar bij o.a. Bol.com.

Trend – Koffie met prik

Het lijkt op bier, maar in plaats van alcohol zit er koffie in.¬†Nitro cold brew¬†is klaar om de wereld te veroveren!¬†Sinds kort is dit nieuwe drankje ge√Įntroduceerd in het buitenland, in de Nederlandse schappen is het helaas nog niet te vinden. Maar wat is het¬†eigenlijk?¬†Cold brew is de naam voor koffie dat heel langzaam is gezet met koud water. Meestal wordt koffie met heet water gezet in een paar minuutjes. Doordat de koffie heel langzaam wordt gezet, is de koffiesmaak erg intens en lekker zoet. Nitro cold brew is dan weer de naam voor deze koude koffie, maar dan m√©t prik. Cold brew is al een tijdje hip in het buitenland, en nu wordt koffie met prik hopelijk ook razend populair. Wanneer zou het naar Nederland komen?

Voeding & gezondheid

Nieuws РMelkchocolade is helemaal niet zo slecht

Goed nieuws voor alle chocoladeliefhebbers: jarenlang hebben we gedacht dat pure chocolade gezonder voor je is dan melk of witte chocolade. Nieuw onderzoek heeft echter aangetoond dat melkchocolade ook helemaal niet zo slecht voor je is! Yes! Het wetenschappelijke blad Heart Journal heeft namelijk onderzocht dat mensen die tussen de 16 en 100 gram chocolade eten per dag, 23% minder kans hebben op beroertes en 14% minder kans hebben op hartfalen dan mensen die helemaal geen chocolade eten. Onderzoek van de Universiteit van Aberdeen wees uit dat het ook niet uitmaakt of dat nou pure chocolade is of melk. Dat wordt weer melkchocolade inslaan, aangezien dat ook goed is voor je gezondheid!

App – Iloveme

Bijna iedereen heeft weleens last van een off-day of periodes waarin je je niet helemaal lekker voelt door angst of stress. Gelukkig is daar nu iets op bedacht! Er is namelijk een nieuwe app uitgekomen die voor je kan uitzoeken wat je tegen deze vervelende emoties kunt doen: Iloveme. Twee psychologen (Eva Faas & Anne Pasdeloup) ontwikkelden de app, nadat ze erachter kwamen dat een simpele vorm van ondersteuning een enorme impact kan hebben op iemands leven. Wanneer je de app gebruikt, moet je eerst je klachten beschrijven en vragen invullen. Op basis daarvan krijg je tips om je beter te laten voelen. Goed voor je geestelijke gezondheid dus! Heb jij de app al geprobeerd?

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van vers & verrassend nieuws over gezondheid!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten