Fresh Friday #2: vers & verrassend gezondheidsnieuws

Home » volwassen » Fresh Friday #2: vers & verrassend gezondheidsnieuws

Vers en verrassend gezondheidsnieuws

Op het gebied van voeding en gezondheid vinden er altijd wel leuke dingen plaats. Nieuwe kookboeken komen uit, nieuwe (heerlijke) producten worden gelanceerd en veel leuke nieuwtjes en onderzoeken komen voorbij. In Fresh Friday bundelen we de leukste gezondheid weetjes van de afgelopen weken voor jou samen. Al nieuwsgierig geworden?

Food – Heb jij al eens een Chai Latte geproefd?

Chai Latte: het is een razend populair drankje over de hele wereld en nu begint dit drankje ook de Nederlandse markt te veroveren. Wat het is? Het is een mix van gezoete zwarte thee, opgeklopte melk of room en wat kruiden. Je kunt de mix zelf maken, maar sinds kort kun je ook een kant-en-klare mix van dit drankje kopen. Het blik, genaamd ‘Drink Me Chai’ is verkrijgbaar voor €4,99 en is te koop bij o.a. de Jumbo, Albert Heijn en de Plus. Ga jij dit drankje proberen?

Nieuws – Een bore-out; het tegenovergestelde van een burn-out

Wist jij dat een bore-out ook bestaat? 15% van alle kantoormedewerkers hebben hier last van. Zij vervelen zich zo erg, dat ze gestrest worden, depressies ervaren en er zelfs lange tijd ziek van worden. Een bore-out is het tegenovergestelde van een burn-out. Wanneer je je ontzettend verveelt op het werk, kan dit namelijk ook leiden tot een slechte gezondheid. De Zwitserse organisatieadviseurs Phillipe Rothlin en Peter Werder deden er onderzoek naar. Een bore-out ontstaat door een gebrek aan prikkeling, voeldoening, energie en afwisseling op het werk. De enige remedie? Een andere baan zoeken of een opleiding volgen waarbij je je blijft ontwikkelen. Ook loopbaanbegeleiding kan uitkomst bieden. Daarnaast kun je je werk zelf interessanter proberen te maken door het anders in te richten.

Vers en verrassend gezondheidsnieuws

Onderzoek – Het is ongezond om vóór 10:00 uur te beginnen met werken

Het is ronduit slecht voor de gezondheid om vóór 10:00 uur te beginnen met werken. Het is zelfs een ‘vorm van marteling’ door het slaaptekort dat daardoor ontstaat, vertelt Paul Kelley, onderzoeker aan de Universiteit van Oxford.  Waarom het slecht voor je gezondheid is? De dagindeling, die vaak begint tussen 8:00 en 9:00 uur, komt niet overeen met de menselijke biologische klok. Zo’n uitspraak is niet nieuw, het komt vaak voor dat er geroepen wordt in het nieuws dat we later op de dag moeten beginnen met werken. Dus klopt het wat Paul Kelley zegt? Volgens NRC Next is de uitspraak half waar, half niet waar. Het ligt eraan of je een ochtend- of avondmens bent of je een slaaptekort oploopt. Voor ochtendmensen is het juist beter om vroeg te beginnen met werken, maar voor de avondmensen zou later beginnen met werken inderdaad een uitkomst kunnen zijn, omdat dat beter past bij hun interne klok.

Hotspot – Van Delft pepernotenfabriek

Blij dat het weer Sinterklaas is, zodat je weer van de pepernoten kunt smullen? Dan is de pepernotenfabriek van Delft écht iets voor jou. Sinds kort zijn er een aantal pepernoot winkeltjes geopend in Nederland. Zo staat er een in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Zwolle, Groningen, Arnhem, Den Bosch, Haarlem en Breda. In zo’n pepernotenfabriek vind je wel 50 (!) verschillende soorten pepernoten. Van bosbes tot cappuccino, en van tiramisu tot stroop, alles is er te vinden. Ook allerlei andere Hollandse snoeperijen rondom Sinterklaas zijn er verkrijgbaar. Hmmm!

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van vers & verrassend nieuws over gezondheid!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten