Fresh Friday #3: vers & verrassend gezondheidsnieuws

Home » volwassen » Fresh Friday #3: vers & verrassend gezondheidsnieuws

Fresh Friday

Op het gebied van voeding en gezondheid vinden er altijd wel leuke dingen plaats. Nieuwe kookboeken komen uit, heerlijke producten worden gelanceerd en veel leuke nieuwtjes en onderzoeken komen voorbij. In Fresh Friday bundelen we de leukste gezondheid weetjes van de afgelopen weken voor jou samen. Al nieuwsgierig geworden?

Kookboek – Deliciously Ella

Er is weer een heerlijk kookboek uitgekomen! Dit keer zit er een heel verhaal achter. Het kookboek ‘Deliciously Ella’ is namelijk geschreven door Ella Woodward,¬†een meisje dat erin slaagde om van haar chronische ziekte af te komen door haar eetpatroon aan te passen. In 2011 werd Postural Tachycardia Syndrome¬†bij haar geconstateerd. Het gevolg: ze kon haar bed niet meer uitkomen door de chronische pijn en blackouts die ze had. Ze begon haar eetpatroon aan te passen door veganistisch te eten. Het ging steeds beter met haar en ze kon ook veel minder medicijnen slikken. Ze startte een blog en lanceerde een app en dat werden beide een succes. En nu heeft ze dus ook een kookboek geschreven! Deliciously Ella¬†is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Onderzoek – Smartphones zijn slecht voor ons geheugen

Het werd natuurlijk al tijden gesuggereerd, maar nu heeft onderzoek het daadwerkelijk uitgewezen: smartphones beschadigen inderdaad onze hersenen. Hoe dit gebeurd? Doordat er telkens allerlei prikkels vanuit je smartphone worden verstuurd, wordt het lastiger om¬†ergens dieper over na te denken, zegt¬†Nicholas Carr. Hij is de schrijver van het boek ‘How The Internet is Changing Our Brains’. Ook verteld hij dat het ook lastiger wordt om je ergens langdurig op te concentreren. Het werkt zo: je krijgt telkens een nieuwe informatiestroom binnen als je de berichten op je mobieltje leest, deze ¬†informatie nestelt zich even in je korte-termijngeheugen. Maar omdat je deze informatie niet lang nodig hebt, bereikt het bijna nooit je lange-termijngeheugen. Het gevolg: je onthoudt minder makkelijk informatie.

Fresh Friday

Feit¬†–¬†Elke dag een glaasje wijn is goed voor je gezondheid

Een glaasje wijn bij het eten is natuurlijk hartstikke lekker, maar welk effect heeft dat op je gezondheid? En wat als je elke dag meer dan √©√©n glaasje nuttigt? Alcohol is natuurlijk over het algemeen niet goed voor je. Te veel alcohol is namelijk slecht voor je lichaam. Toch zijn er een aantal voordelen verbonden aan een glaasje wijn! Het is goed voor je hart- en bloedvaten, je slaapt beter en je cholesterolgehalte gaat omlaag. Toch moet het bij √©√©n glaasje per dag blijven, anders gelden deze gezondheidsvoordelen niet meer. En wat de meest gezonde wijnsoort is? Rode wijn! Dat zorgt er namelijk voor dat de calorie√ęn en het suiker van je maaltijd beter verwerkt kunnen worden.

App –¬†Tender; de nieuwe Tinder, maar dan voor lekkere recepten!

Je kent vast de app Tinder wel, waarbij je naar rechts kunt swipen als je iemand leuk vind en naar links wanneer je iemand niet leuk vind. Maar nu is er iets nieuws: Tender! Deze app werkt precies zoals Tinder, maar in plaats van op zoek te gaan naar een nieuwe match, ga je op zoek naar het perfecte gerecht. Zo kun je door naar rechts te swipen een gerecht opslaan in je kookboek. Swipe je naar links, dan krijg je een volgend recept te zien. Welke recepten het zijn? Je kunt je eigen voorkeur instellen en daarbij heb je de keuze uit desserts, drankjes, hoofdgerechten, snacks en nog veel meer! De app is voor iedereen gratis te downloaden.

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen & vers nieuws over gezondheid!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten