Gevulde omelet; een stevige start van de dag

Home » volwassen » Gevulde omelet; een stevige start van de dag

gevulde omeletNiemand wordt blij van een knorrende maag om 11:00 uur. Net wanneer er een stilte valt in de klas of op kantoor begint je buik met een kreet naar voedsel. Je hebt alweer honger, terwijl je dacht dat twee crackers met kaas voldoende waren als ontbijt. Veel mensen maken deze fout en onderschatten het belang van het ontbijt. Een goed ontbijt zorgt voor energie en weerhoudt je ervan om te grijpen naar de koektrommel. Om deze reden hebben wij een vlog gemaakt van een simpele gevulde omelet, die binnen 15 minuten klaar is. Deze omelet zit vol met voedingsstoffen die bijdragen aan een goede start van de dag!

Gevulde omelet; hoe moeten we beginnen?

We hebben als eerst de paprika en bacon in kleine stukken gesneden. Paprika hebben we gekozen omdat het een frisse smaak heeft en vol met vitamine C zit. De mensen die geen bacon in de gevulde omelet willen, kunnen kiezen voor kipfilet of een bepaalde groente. Na het snijden van de paprika en bacon hebben we drie eieren geklopt. Ondertussen hebben we een pan op het vuur gezet met kokosolie. Kokosolie bevat verzadigde vetten, olien en vitaminen dus is gezond om in te bakken. Kies voor een grote brede pan, want dan wordt de omelet niet te dik. Als de kokosolie heet genoeg is, kunnen de geklopte eieren erin. Hierna kan je de paprika en bacon toevoegen. Uiteindelijk hebben wij een halve paprika gebruikt en 3 plakken bacon. Verdeel de paprika en bacon goed over de omelet in de pan. Hierna hebben we twee handjes geraspte jong belegen kaas over de omelet gestrooid en de omelet laten bakken. Als de gevulde omelet gaar genoeg is en de kaas gesmolten, kan je hem half omdraaien zoals een ‘echte’ omelet hoort. Nadat de gevulde omelet uit de pan is, hebben we hem op smaak gebracht met een beetje peper en zout. Als finishing touch hebben we knoflookpeper er overheen gedaan.

Wat vinden wij ervan?

Omdat er vrij weinig fout kan gaan aan de gevulde omelet, is het een ideaal ontbijt. Iedereen heeft wel een paprika of vleesgewaren in huis, waardoor je niet speciaal boodschappen hoeft te doen. Ook is de omelet binnen een kwartier klaar, wat ideaal is als je geen zin hebt om ’s ochtends een uur in de keuken te staan.

Er zijn natuurlijk tal van variaties op de gevulde omelet. Hou je meer van groente, doe je meer groente in de omelet. Ben je een echte vleeseter, gooi je meer vleeswaren in de pan. Wij vinden de gevulde omelet het lekkerst als er evenveel vlees als groente in zit. Ook kan je de omelet op smaak brengen naar jouw keuze. Wij hebben gekozen voor knoflookpeper, maar bijvoorbeeld cayenne peper of pizza kruiden versterken de smaak ook. De gevulde omelet kan geserveerd worden met een sneetje brood als je daarvan houdt.

Gevulde omelet; hoe maak je het zelf?

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten (volgens het recept van de vlog):

3 eieren

3 plakken bacon

1 paprika

2 handjes geraspte kaas

Peper en zout

Knoflookpeper

We gaan nog veel meer vlogs maken over gezonde, lekkere en populaire recepten. Dus wil je al onze vlogs bekijken? Abonneer je dan snel op ons YouTube kanaal.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten