Gezichtsverzorging voor hem en haar

Home » uitgelicht » Gezichtsverzorging voor hem en haar

De huid van vrouwen is anders dan die van mannen. Zo hebben mannen over het algemeen bijvoorbeeld een vettere en dikkere huid dan vrouwen. Daardoor is de gezichtsverzorging van vrouwen en mannen ook verschillend.  In dit artikel lees jij hoe jij jouw huid het beste kan verzorgen.

Gezichtsverzorging man/vrouwGezichtsverzorging man/vrouw

We houden ons lichaam in vorm door regelmatig te sporten, zorgen dat we niet ziek worden door ons warm aan te kleden en eten gezond om ons lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Maar een goede gezichtsverzorging slaan we zo nu en dan over. En dat is zonde! Want een goede gezichtsverzorging is minstens net zo belangrijk.

Vooral bij mannen is gezichtsverzorging nog een ondergeschoven kindje. Het reinigen van het gezicht¬†zien zij als iets vrouwelijks dat vooral nodig is als je make-up gebruikt.¬†Maar dat is een onjuiste aanname. Niet alleen make-up zorgt ervoor dat de pori√ęn in je gezicht verstopt kunnen raken. Ook je omgeving vervuilt je gezicht. Vergelijk het met een auto waarmee je gaat rijden na een flinke wasbeurt. Aan het einde van je ritje zal de auto niet meer zo schoon zijn als na je wasbeurt. Als je vervolgens de auto opnieuw wast zal er vuil op je spons achterblijven en je schoonmaakwater¬†bruin kleuren. Hetzelfde gebeurt als je ’s avonds je gezicht reinigt. De sporen van de dag, zullen op je watje achterblijven.

Een volledige Gezichtsverzorging
bestaat  voor zowel de man en de vrouw uit een aantal stappen; het reinigen van het gezicht, het beschermen van de huid en zo nu en dan een verwenmoment. Omdat mannen en vrouwen verschillende huidtypen hebben zijn er speciale gezichtsverzorgingsproducten voor mannen en vrouwen op de markt.

Reinigen gezicht

E√©n van de belangrijkste onderdelen van de gezichtsverzorging is het reinigen van je gezicht. Als je een hele dag in de weer bent geweest is het goed om je gezicht op te frissen en alle vuiligheid weg te boenen.¬†Daardoor voorkom je dat alle stofdeeltjes die in de loop van de dag aan je gezicht zijn blijven plakken je pori√ęn verstoppen. Voor vrouwen die overdag make-up dragen is het helemaal belangrijk om deze ’s avonds af te halen.¬†De huid herstelt zich in de nacht, maar als de make-up of andere vuiligheid op je gezicht blijft tijdens het slapen, heeft de huid geen kans om te herstellen. Als je de huid reinigt kun je ervoor zorgen dat de huid weer kan ademen.

Bescherming huid

Naast het reinigen maakt ook de bescherming van je huid deel uit van de gezichtsverzorging. Bescherming doe je door te kiezen voor de juiste gezichtscr√®me.¬†Is de huid vet, dan kan een verzachtende cr√®me het juiste effect geven. Daarnaast kan men ook nog kiezen voor speciale dagcr√®mes en nachtcr√®mes. Een¬†nachtcr√®me versnelt het herstel ’s nachts bijvoorbeeld.

Verwennen

Naast je reguliere gezichtsverzorging kun je je gezicht één keer in de week verwennen. Dit doe je bijvoorbeeld door je huid te scrubben en vervolgens te verwennen met een gezichtsmasker. Maskers zijn te verkrijgen in vele varianten, zo zijn er maskers die voedend en verzorgend zijn, maar ook speciale smeersels tegen rimpels.

[bol_product_links block_id=”bol_52a1dd7ede1d5_selected-products” products=”9200000005184836,9200000005556104,9200000005032628″ name=”Gezichtscreme” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”540″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten