Gezond ontbijt voor iedereen

Home » uitgelicht » Gezond ontbijt voor iedereen

Gezond ontbijtEen gezond ontbijt is voor iedereen belangrijk. Maar wat is dat nu precies, gezond ontbijten? Een gezond ontbijt is onmisbaar voor een goede werking van de darmen. Ze kunnen daardoor goed op gang komen. Daarnaast levert het ook weer energie op voor een nieuwe dag. De belangrijkste ingredi├źnten voor een gezond ontbijt zijn graanproducten, zuivel en een stuk fruit. Daar zitten weinig calorie├źn in, maar wel veel vezels, vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft.

Gezond ontbijt bij afvallen

Wanneer je aan het afvallen bent is een goed ontbijt erg belangrijk. Waar veel afvallers denken, hoe minder calorie├źn ik per dag eet hoe beter, is het juist erg belangrijk om het ontbijt niet over te slaan. Sowieso moeten er drie maaltijden per dag gegeten worden om zo effectief mogelijk af te vallen. Het voorkomt dat je andere tussendoortjes op een dag gaat eten, zoals snacks of taart. Daarnaast helpt een goed ontbijt je bij het concentreren bij het afvallen en geeft het je positieve energie.

Gezond ontbijt voor kinderen

Ook voor kinderen is het belangrijk dat ze beginnen met een gezond ontbijt. Wanneer je kind geen liefhebber is van ontbijten, dan kan het helpen om samen met je kind te ontbijten. Wanneer jij daarin het goede voorbeeld geeft, zal je kind ook sneller kiezen voor een gezond ontbijt. Daarnaast voorkomt het dat een kind bijvoorbeeld op school gaat snoepen. Het lichaam van je kind krijg zo voldoende positieve energie en bouwstoffen binnen die een goede groei bevorderen. Probeer het ontbijten zo ontspannend en leuk mogelijk te maken.

Gezond ontbijtGezond ontbijt voor sporten

Voordat je gaat sporten is het belangrijk om een gezond ontbijt tot je te nemen. Fruit is bijvoorbeeld een prima begin. Producten moeten daarnaast vol zitten met eiwitten. Denk bijvoorbeeld aan eieren, ham en kaas. Het helpt het spierweefsel te vernieuwen. Daarnaast volstaan ook de klassieke regels zoals bij een gewoon gezond ontbijt.

Gezond ontbijt voor intensief sporten

Wanneer je van plan bent om bijvoorbeeld een halve of hele marathon te lopen en je niet zoÔÇÖn fan bent van een bord spaghetti in de ochtend, dan ziet er een gezond ontbijt er als volgt uit. Witbrood zorgt voor veel energie. Kies daarnaast voor koolhydraatrijke producten. Cruesli met een klein beetje yoghurt kan er voor zorgen dat je uitstekend presteert. Ga je een extreme sportprestatie leveren zoals een marathon? Laat je dan nog goed voorlichten welke voeding voor jou het beste is om zo optimaal mogelijk te presteren.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten