Hartslag meten met je smartphone

Home » dossier » hartslag » Hartslag meten met je smartphone

Hartslag meten met je smartphoneTegenwoordig zijn er veel apps op het gebied van gezondheid te installeren voor je smartphone. Calorietellers, eetdagboeken en workout apps zijn in vele varianten te downloaden. Je hartslag meten via je smartphone is tegenwoordig ook mogelijk. Sporten met een hartslagmeter zorgt ervoor dat je in de juiste hartslagzone traint, zodat je met de juiste intensiteit kan trainen om jouw doelen te bereiken. Lees hieronder hoe je smartphone te veranderen in een hartslagmeter.

Instant Heart Rate

De Instant Heart Rate app maakt het mogelijk om je hartslag te meten zonder externe hardware aan te schaffen. De hartslag wordt gemeten door de wijsvinger op de camera van de smartphone te plaatsen. Na enkele seconden verschijnt de schatting van de hartslag in beeld. De app meet de hartslag door te kijken naar de kleurverandering van de vingertop. De gemeten hartslagen kunnen worden opgeslagen of gedeeld op verschillende social media. Instant Heart Rate is gratis te downloaden voor zowel Android als IPhone.

Bluetooth 4.0 hartslagband

Voor een meer nauwekeurige schatting van de hartslag is er een bluetooth 4.0 hartslagband. Deze hartslagband wordt gedragen op de borst en heeft een groot bereik. Via bluetooth wordt er een connectie gemaakt met een app naar keuze op de Iphone. Deze hartslagband werkt onder andere met de apps Runtastic, Wahoo en 60Beat. De bluetooth 4.0 hartslagband is geschikt voor onder andere Iphone, Samsung Galaxy 5s en HTC One.

Beurer PM200 Runtastic Hartslagmeter

De Beurer PM200 Runtastic tovert je smartphone om tot een echte hartslagmeter. Het Beurer PM200 Runtastic pakket bestaat uit een ontvanger voor in de smartphone, een borstband en een armband voor de smartphone. Buiten het meten van de hartslag kan de Beurer PM200 Runtastic onder andere een trainingsdagboek bijhouden en muziek afspelen. De Beurer PM200 Runtastic is geschikt voor Iphone, Android, Blackberry en Windows Phone 7.[bol_product_links block_id=”bol_5527905a390c1_selected-products” products=”9200000036327609,9200000023411531″ name=”Bluetooth hartslagmeters” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”750″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten