Ingoedendoen ontdekt het Stadspark Berg & Bos

Home » volwassen » Ingoedendoen ontdekt het Stadspark Berg & Bos

In deze vlog zijn wij naar het Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn gegaan om te kijken wat hier te doen is. Het was een zonnige dag, dus ideaal weer om te wandelen. Ook is de entree van het park gratis, wat natuurlijk mooi is als je geen geld wilt uit geven voor een wandeling. Wil je een keer genieten van de schoonheid van Apeldoorn, dan raden wij zeker aan om naar het Stadspark Berg & Bos te gaan.

Onder de vlog vind je meer informatie over het park en de activiteiten die er plaatsvinden. Veel kijkplezier!

Wandelroutes

In Stadspark Berg & Bos is het mogelijk om meerdere wandelroutes te volgen. Zoals in de vlog te zien is, zijn de verschillende wandelroutes (met hoeveelheid kilometers) aangegeven met een kleur. Voor elke wandelaar is er een route die bij hem of haar past. Je kan natuurlijk ook gewoon wandelen zonder een route te volgen, maar kijk uit dat je niet verdwaald.

Dieren

De grote vijver in het park zit vol met karpers, ganzen en eenden. Zodra je aan de rand van de vijver staat, komen deze op je af in de hoop dat je ze gaat voeren. Neem dus oud brood mee! In het bos is een groot verblijf ingericht voor wilde zwijnen. Deze komen tevoorschijn als ze zin hebben en als je geluk hebt lopen er ook nog jonkies tussen. De herten zijn wat moeilijker om te spotten, omdat ze wat mensenschuw zijn. Op een warme dag kan het nog wel voorkomen dat de herten dichtbij het hek liggen opzoek naar schaduw. Voor de rest zit het bos natuurlijk vol met vogels en verschillende insecten.

Activiteiten

Stadspark Berg & BosIn het Stadspark Berg & Bos kan je hoog in de bomen klimmen en klauteren in het klimbos. Dit kost wel geld, maar je bent de hele middag door buizen aan het kruipen en in touwen aan het hangen. Er zijn verschillende klimroutes zodat iedereen mee kan doen. In de zomer zijn er twee grote activiteiten in het park. In de weekenden van juli en augustus word het evenement Lumido georganiseerd. Het park wordt omgetoverd tot een romantische plek, waar jeĀ wandelend kan genieten van onder andere een lichtshow en sfeervolle muziek. Het Openlucht Film Festival wordt vaak in de laatste weekenden van augustus georganiseerd. In deze grote openluchtbioscoop worden verschillende films getoond en er staan verschillende stands met etenswaren. Beide activiteiten zijn zeker de moeite waard!

Abboneer je op ons youtube kanaal voor nog meer vlogs over een gezond, fit en vrolijk leven!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten