Kraaienpoten; zo kom je van je lachrimpels af!

Home » dossier » rimpels » Kraaienpoten; zo kom je van je lachrimpels af!

Kraaienpoten, niemand ontkomt er aan. Zodra je wat ouder wordt komen ze vroeg of laat tevoorschijn. De rimpeltjes aan de zijkant van je ogen, die ook wel eens de vriendelijke benaming  lachrimpels krijgen, kunnen als heel vervelend ervaren worden. In dit artikel lees je alles over het ontstaan kraaienpoten en vooral wat je doet tegen lachrimpels.

KraaienpotenWaar komen rimpels vandaan?

Je huid heeft het in het dagelijks leven zwaar te verduren en dan met name het deel van je lichaam dat onbedekt is en dus iedere dag wordt blootgesteld aan weer, wind en zonlicht. Deze delen van je lichaam, zoals je gezicht, verouderen daarom sneller dan de rest.Als je jong bent is je lichaam in staat om je te beschermen tegen dergelijke invloeden van buitenaf. Doordat de huid elastisch is worden rimpels en plooien snel weer rechtgetrokken. Als een jong iemand lacht ontstaan er even rimpels in het gezicht, maar die verdwijnen weer als het gezicht zich ontspant. Na je 25e levensjaar houdt de flexibiliteit van de huid echter op. Door een afname van de aanmaak van onder andere collageen wordt je huid  slapper en hebben invloeden van buitenaf zichtbaar effect op je huid. Hierdoor ontstaan er onder andere permanente rimpels en kraaienpootjes. De veroudering van de huid Рen daarmee de afname van de flexibiliteit van je huid Рheb je deels zelf in de hand. Als je bijvoorbeeld veel onbeschermd van de zon geniet is de kans op rimpels op jonge leeftijd  groter. Maar ook roken is van invloed op je gezicht. De huid van een roker veroudert veel sneller dan die van een niet-roker. Daarnaast is er ook sprake van een zekere genetische factor. Het kan zijn dat een snelle huidveroudering simpelweg in de familie zit.

Hoe ontstaan lachrimpels en kraaienpootjes?

Als je je ogen samenknijpt wanneer je tegen de zon in moet kijken of hard moet lachen, verschijnen er vaak lachrimpels. Als je jong bent dan zijn deze rimpels maar tijdelijk zichtbaar. Zodra je stopt met lachen of niet langer tegen de zon inkijkt, trekt de huid weer strak. Op latere leeftijd ontstaan er echter groeven in de huid die niet meer verdwijnen. De zogenaamde kraaienpoten. De oudere huid is droger en stugger dan een jongere huid en daardoor verliest die de rekbaarheid. Een simpele oplossing tegen het ontstaan van kraaienpoten is dus het dragen van een zonnebril op zonnige dagen. Daardoor voorkom je dat je onnodig met je ogen knijpt. Iets wat niet alleen goed is tegen het ontstaan van kraaienpoten, maar ook voor je ogen. Maar er is meer te doen tegen kraaienpoten.

Wat kan ik doen tegen kraaienpoten?

Zoals bij zoveel zaken is voorkomen beter dan genezen. Zo ook bij het ontstaan van rimpels. Echter, aangezien iedereen op den duur last krijgt van rimpels, is er bij rimpels niet sprake van volledige preventie. Je kunt wel goed voor je huid zorgen waardoor je pas op latere leeftijd last krijgt van rimpels of in mindere mate last krijgt van rimpels. Maar uiteindelijk krijgt iedereen te kampen met fijne lijntjes in het gezicht. Een gezonde leefstijl zorgt er voor dat je aanzienlijk langer rimpelloos door het leven gaat. Wat verstaan we onder een gezonde leefstijl? Een gezonde leefstijl voor je huid houdt onder andere in dat je niet overmatig (onbeschermd) in de zon rondloopt, dat je niet rookt en je huid niet uitdroogt. Daarnaast zijn er nog talloze andere adviezen die ervoor zorgen dat je huid langer rimpelloos blijft zoals: het niet slapen op je buik, het zo min mogelijk aanraken van je huid en het stimuleren van de aanmaak van nieuwe huidcellen door bijvoorbeeld een periodieke scrub-beurt.

Help! Ik heb al kraaienpoten wat nu?

In de winkels zijn talloze crèmes te koop die beloven dat rimpels zullen verdwijnen. Over het algemeen bevatten deze crèmes collageen. Dit is het eiwit wat je lichaam na het 25e levensjaar minder produceert en die zorgt voor een afname van de flexibiliteit van de huid. Je smeert hierbij dus collageen op de huid. Hierdoor lijkt je huid gladder doordat groeven, lijntjes en rimpels worden opgevuld. Je huid kan echter geen collageen uit een crème absorberen. Het resultaat is dus van tijdelijke aard. Bij een botox-behandeling wordt collageen niet op de huid gesmeerd, maar onder de huid gespoten. Ook op die manier worden rimpels verwijderd. Het voordeel van deze behandeling is dat het resultaat snel zichtbaar is. Echter is niet iedereen fan van de naald die hiervoor gebruikt dient te worden. Een derde oplossing is lichttherapie. Bij deze pijnloze behandeling wordt de huid behandeld met een speciaal licht. Daardoor wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. De behandeling is net zoals bij botox permanent, maar het resultaat is niet onmiddellijk zichtbaar.

Wat moet je vooral niet doen?

Stoppen met lachen!

[bol_product_links block_id=”bol_533e9897b21ae_selected-products” products=”9200000005034421,9200000015047043,9200000010034124″ name=”Anti-rimpel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”650″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten