Laserontharing: wat je moet weten

Home » volwassen » Laserontharing: wat je moet weten

Laserontharing wordt steeds populairder. Het gebruik van een ontharingsapparaat heeft dan ook veel voordelen in vergelijking met scheren of harsen. Zoals bij iedere nieuwe techniek leven er verschillende vragen over laserontharing. Wij zetten ze voor je op een rij.

Moet ik iets speciaals doen aan mijn huid voordat ik begin?

Je moet ervoor zorgen dat de huid die je behandelt schoon en geschoren is. Op deze manier bereikt het laserlicht het beste de haarzakjes. Het is verstandig om niet te zonnebaden in de periode voor de behandeling. Het laserproces werkt namelijk het meest effectief op een lichte huid.

Hoe zal mijn huid er na behandeling uitzien ?

Normaal gesproken zie je geen zichtbare veranderingen. Het kan gebeuren dat er een licht rode verkleuring optreedt, maar dit verdwijnt binnen 24 uur.

laserontharingZijn er zaken die ik moet vermijden na behandeling?

Het is verstandig om minstens een week na behandeling niet in de felle zon te komen. Gebruik een goede zonnebrand crème als je wel in het zonlicht moet zijn. Wacht twee dagen na de behandeling voordat je gaat zwemmen in water met chloor.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Laserontharen is doorgaans het meest effectief na zes behandelingen. Het hangt echter af van het type huid en om wat voor type haar het gaat, hoeveel behandelingen je nodig hebt.

Is het pijnlijk?

Nee, laserontharen is niet pijnlijk. De meeste mensen voelen er niets van of ze ervaren slechts een licht prikkelende sensatie.

Welke gebieden kan ik behandelen?

De meest gebruikelijke gebieden zijn: het gelaat, onderarmen, benen, borst, rug en bikinilijn. Lees altijd de gebruiksaanwijzing.

Kan laserontharing ook op een gevoelige huid?

Ja, dit is geen probleem. De laser richt zich voornamelijk op het haar, niet op de omliggende huid.

Kan ik intussen ook andere ontharingsproducten gebruiken?

Dit is niet aan te raden. Beperk je tot het scheren van de huid.

laserontharingWaar kan ik gebruik maken van laserontharing?

Er zijn verschillende schoonheidsspecialisten die laserontharing aanbieden. Daarnaast zijn er uitstekende ontharingsapparaten te koop waarmee je thuis aan de slag kunt. Wat voor jou het beste is hangt van je eigen wensen af. Een apparaat voor thuis is bij eerste aanschaf prijzig, maar je verdient het snel terug als je het vergelijkt met de kosten per behandeling bij een studio. Maak voor jezelf de afweging wat het beste bij je past.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten