Trainen met een hartslaghorloge: fanatiek atleet Matthieu aan het woord

Home » dossier » hartslag » Trainen met een hartslaghorloge: fanatiek atleet Matthieu aan het woord

Hartslaghorloges zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en het aanbod blijft groeien. Zowel professionele atleten als recreatieve sporters gebruiken hartslagmeters om te kunnen trainen in de juiste hartslagzone. Op deze manier behalen de atleten en recreatieve sporters hun doelen. Wie zijn nou die mensen die gebruik maken van hartslagmeters en waarom doen zij dit? Lees hieronder het interview met de fanatieke tiener Matthieu.

Zou je jezelf kunnen voorstellen en hoe zorg je ervoor dat je gezond blijft?

Mijn naam is Matthieu en ik ben 17 jaar oud. Ik doe aan atletiek en ben fulltime atleet bij het Sprint Hurdles Team SOTRA. Ik train elke dag om het maximale uit mijn sportcarrière te halen.

Waarom train je met een hartslaghorloge en ben je er tevreden over?

Als ik duurtrainingen doe, train ik met een hartslaghorloge met band. Dit doe ik om meer informatie over mijn lichaam te hebben tijdens de trainingen. Het gevoel is daarin altijd leidend, maar het is fijn om te weten wat de feiten zijn. Om als topsporter optimaal te trainen is het belangrijk om te weten dat je de juiste dingen traint. Je kan niet elke dag voluit gaan en wanneer je je duurvermogen wilt trainen, moet je ook het goede tempo vinden. Een hartslagmeter helpt mij hierbij. Ik ben tevreden over het gebruik van een hartslaghorloge bij mijn duurtrainingen. Wanneer de training korter is en het vooral om de tijd of het gevoel draait, train ik liever zonder hartslaghorloge.

Waar moet een goede hartslaghorloge aan voldoen?

Een goed hartslaghorloge meet jouw hartslag en is gemakkelijk in het gebruik. Aan ingewikkelde hartslaghorloges heb je niets, het moet makkelijk in gebruik zijn, goed uit te lezen zijn en vooral jouw hartslag meten. Wanneer je een hartslaghorloge aanschaft moet je goed bedenken wat je er mee wilt bereiken. Verder moet de meter die je koopt meten wat je wilt weten. Als je een hartslaghorloge koopt om alleen je hartslag te meten, koop dan geen hartslaghorloge met duizenden functies maar ga voor een goedkoop model. Wil je ook je afstand weten, kies dan voor een GPS voorziening. Kijk ook naar de mogelijkheden om het horloge uit te lezen als je dat belangrijk vind. Staar je dus niet blind op de nieuwste modellen maar kies wat jij nodig hebt. Je kan je daarbij goed laten adviseren door medewerkers van een hardloopspeciaalzaak.

Vind hier meer informatie over hartslaghorloges of over Matthieu

[bol_product_links block_id=”bol_55278c97312ed_selected-products” products=”9200000030470799,9200000010360654″ name=”Hartslagmeters” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”750″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten