Meet the bloggers: vandaag Lotteslifestyle

Home » volwassen » Meet the bloggers: vandaag Lotteslifestyle

Op het web én social media zijn inmiddels genoeg blogs te vinden over een healthy lifestyle. Wil jij ook graag een health blog volgen, maar weet je welke? In deze reeks stellen wij bloggers aan jullie voor die een passie hebben voor een gezond, fit en vrolijk leven. Wie zijn nou deze bloggers en waarom zijn ze ooit aan een blog begonnen? Deze én nog meer vragen worden beantwoord door de bloggers zelf. Maak deze keer kennis met Charlotte van lotteslifestyle en lees het interview hieronder!

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Mijn naam is Charlotte en ik ben 18 jaar oud. Na de zomer zit ik alweer in het derde jaar van mijn opleiding Communicatie. Op mijn website www.lotteslifestyle.com deel ik recepten, reviews en leuke hotspots. Mijn blog is dus een goede combinatie van mijn passie voor voeding en mijn studie communicatie.

Wat is jouw passie en hoe is dit zo gegroeid?

Fluffy pancakes door Charlotte.

Fluffy pancakes door Charlotte.

Mijn interesse voor koken heb ik mede te danken aan mijn moeder. Mijn moeder heeft altijd lekker voor ons gekookt en zij heeft mij geleerd om verse kruiden te gebruiken en met zo min mogelijk pakjes te koken. Toen ik in 2011 aan mijn knie geopereerd werd, kon ik 11 maanden niet sporten. Ik sprak met mezelf af dat ik dit jaar gezonder zou eten, zodat ik niet aan zou komen. Ik probeerde steeds meer nieuwe producten kennen en ik merkte dat ik steeds meer inspiratie kreeg om mijn eigen recepten te bedenken. Ik wil op mijn sites laten zien dat je niet heel de dag door superfoods hoeft te eten om gezond te zijn. Ik geloof erin dat gezond eten heel afwisselend kan zijn.

Waarom ben je begonnen met een blog?

Ik begon een aantal maanden terug met mijn Instagram @lotteslifestyle. Toen ik 3000 volgers had vond ik het tijd worden voor een eigen blog. Mijn blog bestaat nu bijna een maand en ik heb nu al meer dan 1000 bezoekers. Hier ben ik trots op! Ik merk dat ik veel positieve energie haal uit de lieve reacties. Wanneer mensen mij mailtjes sturen of mijn recepten maken krijg ik een lach op mijn gezicht. Inmiddels ben ik ook te volgen op Facebook: Lotte’s Lifestyle.

Op welke manier probeer jij gezond, fit en vrolijk te leven?

Zoals jullie op mijn blog kunnen zien, kook ik veel en voornamelijk erg gezond. Ik wandel graag met mijn hond en dit doe ik dan ook vaak, daarnaast ga ik bijna overal naartoe op de fiets. Veel mensen zien wandelen en fietsen niet als beweging, maar aan het einde van het jaar zijn dit toch heel wat extra kilometers. Ook sport ik ongeveer 4 keer in de week. Als ik het druk heb, sport ik 3 keer. Ik vind het belangrijk om naar mijn lichaam te luisteren en dus mijn rust te nemen als ik voel dat ik dat nodig heb. Als ik dus geen zin heb om in de gewichten te hangen in de sportschool, ga ik een langer stuk lopen met de hond of doe ik thuis wat oefeningen. Ik probeer 3x echt in de sportschool te staan en de 4e keer is vaak hardlopen/lang wandelen of een thuis workout. Hierdoor blijf ik sporten leuk vinden.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik hoop op een dag mijn eigen kookboek uit te brengen. Ik krijg vaak inspiratie voor recepten en meestal pakken ze ook erg goed uit. Mijn familie en vrienden reageren altijd erg enthousiast en daar word ik blij van. Ik hoop dat het bezoekersaantal op mijn blog blijft groeien en dat ik ooit de mogelijkheid krijg om een kookboek uit te brengen.

Chocolade-espressokoek door Charlotte

Chocolade-espressokoek door Charlotte

Nieuwsgierig geworden naar de blog van Charlotte? Bezoek dan lotteslifestyle.com of neem een kijkje op haar Facebookpagina.

Volg deze interviewreeks kennis te maken met nog meer health bloggers!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten