Meet the bloggers: vandaag Puur en lekker leven

Home » volwassen » Meet the bloggers: vandaag Puur en lekker leven

blogger

Op het web én social media zijn inmiddels genoeg blogs te vinden over een healthy lifestyle. Wil jij ook graag een health blog volgen, maar weet je welke? In deze reeks stellen wij bloggers aan jullie voor die een passie hebben voor een gezond, fit en vrolijk leven. Wie zijn nou deze bloggers en waarom zijn ze ooit aan een blog begonnen? Deze én nog meer vragen worden beantwoord door de bloggers zelf. Maak kennis met Mandy van ‘Puur en lekker leven’ en lees het interview hieronder!

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Ik ben Mandy van de blog: Puur en Lekker Leven – volgens Mandy. Naast het bloggen ben ik in het dagelijks leven orthomoleculair voedingsadviseur. Ik begeleid mensen 1 op 1 naar een gezond lichaam en een gezonde geest.  Ik houd hierbij in acht dat ieder mens uniek is. In mijn blog deel ik mijn keukenavonturen en mijn visie op gezond leven. Ook verzorg ik kookworkshops waarin ik mensen probeer te inspireren en enthousiasmeren voor het koken zonder pakjes en zakjes, tarwe, koemelk en geraffineerde suikers. Ik wil ze op een ontspannen manier laten ervaren hoe lekker en leuk koken kan zijn wanneer je pure, onbewerkte producten gebruikt. Ook heb ik vorig jaar mijn eerste kookboek uitgebracht en werk ik momenteel aan een tweede.

Wat is jouw passie en hoe is dit zo gegroeid?

Een aantal jaren geleden droeg ik zo’n 50 kilo extra met me mee. Moe, onzeker en op weg naar diabetes type 2. Die kilo’s ben ik op wilskracht en doorzettingsvermogen kwijtgeraakt. Mijn gezondheid ging met sprongen vooruit. Ik wilde mijn leefstijl aanpassen om mijn nieuwe, gezonde gewicht te behouden, maar wel lekker blijven eten. Toen ben ik aan een studie begonnen en de keuken ingedoken.

Voorheen hield ik helemaal niet van koken maar onderweg werd het een rustgevende hobby. Uit deze hobby en vanuit eigen ervaring is de passie voor het delen van de Puur en Lekker leefstijl ontstaan. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een gezondere en fittere mensheid, die daarbij heerlijk kan blijven genieten van puur en lekker eten.

Waarom ben je begonnen met een blog?

bloggers

Bananentaartje door Mandy

Mijn blog is begonnen toen mensen mij steeds vaker gingen vragen wat ik nu precies at en hoe ik over gezondheid dacht. Uit enthousiasme en verder zonder verwachtingen ben ik begonnen met schrijven. ‘Ieder mens die het leest en erdoor geïnspireerd wordt, is er eentje’ dacht ik toen. Ik ben ervan overtuigd dat goed naar je lichaam luisteren het uitgangspunt is. Wat bij mij past, hoeft zeer zeker niet bij jou te passen. In mijn blog geef ik je de bouwstenen en jij bouwt daarmee je eigen huis.

Op welke manier probeer jij gezond, fit en vrolijk te leven?

Ik kook zo vaak mogelijk zelf, neem groenten als uitgangspunt voor mijn dagmenu’s en ontspan op een actieve manier met hardlopen en hatha yoga.

Daarnaast vind ik het belangrijk om af en toe de ruimte te voelen voor een wat minder gezonde keus. Ik ben van mening dat rigide een gezonde leefstijl erop na houden extra stress op kan leveren. Dus, blijf dichtbij jezelf (hou het puur) en leef lekker!

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Mijn hoofd loopt altijd over van de plannen. Het eerste doel is mijn tweede kookboek uitbrengen in 2016. Ook komt er en 2.0 versie van de blog (hier wordt achter de schermen druk aan gewerkt.) Verder hoop ik dat steeds meer mensen bekend worden met de Puur en Lekker Leven leefstijl en dat het hen ook al het goeds gaat brengen wat het mij iedere dag nog steeds brengt! Mensen die hierdoor geïnspireerd raken voeden mijn enthousiasme.

Amerikaanse pancakes gemaakt door Mandy. Het recept is op haar blog te vinden.

Amerikaanse pancakes gemaakt door Mandy.

Nieuwsgierig geworden naar de blog van Mandy? Bezoek puurenlekkerleven.blogspot.nl

Volg deze interview reeks kennis te maken met nog meer health bloggers!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten