Run schoenen: maak kennis met de nieuwste generatie

Home » volwassen » Run schoenen: maak kennis met de nieuwste generatie

Hardlopen is populair. En alle grote sportmerken willen profiteren van deze grote markt. Niet zo vreemd dus dat ieder jaar vele nieuwe run schoenen in de sportzaken te bewonderen zijn. Met slimmere pasvormen. Gebruik van innovatieve materialen. Allemaal om jou harder en makkelijker te laten lopen. Hoe mooi kan het leven zijn?

Daar sta je dan: klaar voor de aanschaf van nieuwe run schoenen. Het rek vol. Vele merken. Ieder met eigen technieken en beloften, variërend van gel tot foam. Wat past het beste bij jou? En wat mogen we nog meer verwachten aan innovatieve technieken in de komende periode?

BMW meets runners

Een ontwikkeling die ik grappig vond is de samenwerking tussen Puma en…. BMW. Puma is niet bepaald een marktleider in het hardloop-segment. Dus dan moet je iets om de aandacht te trekken. Bij mij is dat gelukt met de introductie van de X-cat Disc.

De gebruikte materialen zijn “geleend” van een BMW concept car. Mooi in beeld gebracht in de video. Met dergelijk schoeisel moet je toch harder gaan dan voorheen…

Run schoenen printen: omdat het kan

New Balance geldt natuurlijk al jaren als specialist onder hardlopers. Ze starten nu met een techniek die zonder twijfel veel toekomst heeft: 3d printing. De middenzool wordt bij de Zante Generatie shoe geprint. De belofte is dat de zool duurzamer is en schokken beter verwerkt. Beetje jammer is wel dat het printen niet bij je schoenenspecialist gebeurt op basis van je eigen pasvorm. De run schoenen worden – geprint en al – geleverd vanuit de fabriek in Massachusetts.

Run schoenen nieuwe stijlEn wordt het daar allemaal ook beter van?

Puma en New Balance hebben mijn aandacht getrokken. Maar of al die innovaties nu ook leiden tot extra loopplezier en effectievere trainingen… Ik moet dan altijd even denken aan de woorden van mijn fysiotherapeut: “het belangrijkste is dat de schoenen lekker zitten. Als die extra trucs zijn mooi, maar je voelt zelf heel snel of iets bij je past of niet.”

Nog even geen BMW’s voor mij….

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten