Schoenen inlopen: tijd voor tips

Home » volwassen » Schoenen inlopen: tijd voor tips

schoenen inlopen“Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden”zei mijn oma vroeger. Ik moet er nog altijd aan denken als ik nieuwe schoenen heb gekocht. Schoenen inlopen? Daar neem ik liever geen tijd voor. Met blaren, pijnlijke voeten en niet zelden rugklachten tot gevolg. Kan dat niet anders?

Pijn als gevolg van het dragen van verkeerde schoenen is geen fabeltje. Het is algemeen bekend dat een verkeerde lichaamshouding heel snel kan leiden tot vervelende ongemakjes. Wie lastig loopt, belast wervelkolom en knieën verkeerd. En alles wat in de verdrukking zit (tenen bijvoorbeeld) heeft ook een zware tijd. Het moge duidelijk zijn: je doet er goed aan voor te zorgen dat schoenen snel prettig en comfortabel zitten. Zeker als je een lange shopdag of feest voor de boeg hebt. Wat te doen?

Tips: Schoenen inlopen

Neem de tijd
Schoenen inlopen doe je niet in een dag. Trek er paar dagen “wen”tijd uit voor je start aan grote ondernemingen.

Rekken en strekken
Draag je schoenen de eerste keer met dikke sokken aan. Dat rekt niet alleen het materiaal op: de sok beschermt je voeten ook tegen al te hinderlijk geknel.

sliderschoenenChemische hulpmiddelen
Heb je leren schoenen? Dan kan leather stretch spray veel goed doen. Zeker te koop bij zo’n gezellige schoenmaker-vakman

Opbouwen
Draag je schoen iedere dag een stukje langer. Zo kun je letterlijk schoenen inlopen en wennen aan de pasvorm etc.

De wereld in

Het zijn een paar tips die je altijd kunnen helpen. En daarna lekker genieten van je schoenaankoop. Want met de goede voorbereiding hoeft mijn oma geen gelijk te krijgen: mooi zijn zonder pijn lijden kan. En wie wil dat nu niet?

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten