Smart mirror; spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Home » volwassen » Smart mirror; spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Tegenwoordig komt er voor ieder apparaat dat we veel gebruiken het woordje ‘smart’ te staan. En als het aan wetenschappers ligt, dan zal dat binnenkort ook het geval zijn bij spiegels. Een smart mirror dus, of zoals ze het zelf noemen, de Wize Mirror. Het idee is dat jouw spiegel je in een moment kan vertellen hoe gezond je bent en of het bijvoorbeeld nodig is om de dokter te bezoeken of niet. Wat moeten we daar nu weer van verwachten?

Serieuze problemen

Het idee van deze slimme spiegel is dat je regelmatig kunt controleren of er veel voorkomende gezondheidsproblemen aan de orde zijn. Heb jij bijvoorbeeld problemen met je hart, lever of nieren, dan kan jouw spiegel dat vertellen. Ook zaken als overgewicht en een burn-out kunnen mogelijk herkent worden. Op die manier kan tijdig worden ingegrepen wanneer dit soort gezondheidsproblemen aan de orde zijn en dat kan een hoop ellende voorkomen.

smart mirror

Wat maakt de smart mirror slim?

Wat de smart mirror zo slim maakt zijn de vele sensoren die erin zitten. Deze sensoren kunnen allerlei kenmerken van jouw lichaam registreren en vervolgens wordt deze informatie vertaald naar medische informatie, die gebruikt kan worden door een arts. Er zijn bijvoorbeeld gassensoren om bijvoorbeeld te meten of je rookt. Ook zijn er lichtsensoren die je hartslag en het zuurstofgehalte in je bloed kunnen meten.

Binnen een minuut voor de spiegel zal je allerlei belangrijke informatie kunnen krijgen over jouw gezondheid. Ook bijbehorend advies zal de spiegel kunnen geven. Bijvoorbeeld dat het slim zou zijn om even een bezoek aan een cardioloog te doen of om te zorgen dat je wat meer slaap krijgt.

De EU heeft er wel oren naar

De Eu heeft al vier miljoen euro geïnvesteerd in dit project. We zullen echter nog wel even af moeten wachten hoe duur de spiegels zullen worden en wanneer ze precies beschikbaar zullen zijn voor consumenten.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten