Start to run wordt ‘hardlopen met Evy’

Home » dossier » hardlopen » Start to run wordt ‘hardlopen met Evy’

Start to runWie kent haar niet? De vriendelijke Belgische hardloopcoach die bijna alle hardlopers heeft leren rennen: Evy Gruyaert. Deze week werd bekend dat Evy haar ‘Start-to-run’ slogan in Nederland laat vallen. De reden hiervoor is dat de Nederlandse Atletiekunie met een proces had gedreigd. Haar nieuwe app voor smartphones zal daarom ‘hardlopen met Evy’ gaan heten.

De slogan ‘Start to Run’

De reden dat de Atletiekunie protest heeft aangetekend tegen het gebruik van de populaire slogan door Evy is dat de Atletiekunie de slogan ‘Start to run’ al in 2001 had laten registreren. Als Evy haar app wel in Nederland zou lanceren, dan zou de Atletiekunie een schadevergoeding gaan eisen.

Hardlopen met Evy

Evy leek eerst niet van plan haar ‘Start to run’-slogan te laten vallen, maar ze is toch van gedachten veranderd, omdat ze ook geen behoefte had om in een juridische strijd verwikkeld te raken. Haar nieuwe app komt er, waarbij de marketing afdeling op de naam: ‘Hardlopen met Evy’ is uitgekomen. Wat deze app van Evy des te leuker maakt is dat ze de duizend meest voorkomende voornamen in Nederland heeft ingesproken. Zo coacht Evy je nog persoonlijker door je hardloopschema heen.

‘Start to run’ boeken

Evy heeft ook veel boeken geschreven om mensen tips te geven hoe ze moeten beginnen met hardlopen. Deze boeken hebben allemaal nog de slogan ‘Start to run’ in de titel. Wat er met deze boeken moet en gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat Evy onmisbaar is in de meeste ipods en boekenkasten. Daarom nu het in ieder geval nog kan, twee goede boeken van haar op een rij voor eenieder die wil afvallen van hardlopen.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten