Tijd om te knuffelen!

Home » volwassen » Tijd om te knuffelen!

Het is gezond om te knuffelen en het is een van de meest troostende gebaren die je kunt maken. Als reactie op de aanslagen in maart hebben meer dan 3000 mensen in Brussel elkaar geknuffeld op het Beursplein. Deze groep mensen wilden hiermee een boodschap van vrede geven. Het lijkt misschien een heel eenvoudig gebaar, zo’n knuffel, maar uit onderzoek blijkt dat het veel teweeg brengt.

Een helende omhelzing

Het omhelzen van elkaar helpt bij het omgaan met moeilijke, pijnlijke en traumatische ervaringen. De knuffel heeft een helend effect. Zo blijkt bijvoorbeeld uit The Hug Therapy Book. Het is een manier om kracht, warmte, steun en liefde te geven, maar het is tweerichtingsverkeer, want je ontvangt dit zelf ook tijdens een knuffel. Ook zou omhelzen goed zijn voor de eigenwaarde van een persoon. Maar daar houdt het nog niet bij op, want een eenvoudige knuffel zou zelfs van positieve invloed zijn op het IQ, stressniveau en de gezondheid.

knuffelen

Ook minder snel ziek door knuffelen

Verder blijkt ook uit onderzoek van de Carnegie Mellon Universiteit, dat knuffelen ervoor zorgt dat je minder snel ziek wordt. Ander onderzoek toont aan dat het zorgt voor minder stress en angst en weer ander onderzoek laat zien dat het de hartslag doet afnemen. Het is dus eenvoudig weg zeer gezond om veel knuffelen.

Brussel

Het bovenstaande laat dus ook zien dat het een heel goed idee is van de Brusselaars. Onderzoek toont aan dat het een hele goede manier is om met moeilijke tijden om te gaan. Het initiatief om met elkaar te knuffelen is dus een hele krachtige wijze om samen om te gaan met het verdriet en de angst die de ervaring van de aanslagen heeft veroorzaakt. Een dikke knuffel voor Brussel.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten