Top 5 gratis festivals in juni

Home » volwassen » Top 5 gratis festivals in juni

gratis festivalWat is er nou leuker dan een festival? Een gratis festival natuurlijk. Het seizoen is al een tijdje geopend en er zijn verschillende evenementen waar de entree gratis is. Omdat de kaartjes van de meeste festivals al gauw 50 euro kosten, is dat natuurlijk een fijne besparing. Maar welke festivals zijn nu de moeite waard? Wij hebben een top 5 samengesteld van gratis festivals die je de maand juni kan bezoeken.

Jammer genoeg kan je niet naar alle zomerspektakels uit deze lijst, omdat een paar festivals op dezelfde datum plaatsvinden. Kies daarom, aan de hand van onze lijst, een gratis festival wat bij jou past. Geniet ervan!

5. Harlem Shuffle in Haarlem

Voor de echte muziekliefhebbers is Harlem Shuffle hét gratis festival. Van 15:00 tot 00:00 wisselen verschillende soorten muziekacts elkaar af in het Haarlemmerhout park. Het festivalterrein is erg groot waardoor alle bezoekers de ruimte hebben om een dansje te wagen. Nationale en internationale beloftes van allerlei verschillende genres proberen zichzelf op de kaart te zetten. Toch zijn er ook bekendere artiesten zoals Akwasi die op Harlem Shuffle het publiek zullen vermaken. Het festival is goed te bereiken via het openbaar vervoer en dit wordt dan ook aangeraden. Ga naar Harlem Shuffle als je nieuwsgierig bent naar muzikaal talent en kan genieten van verschillende genres!

Harlem Shuffle, 20 juni 2015, Haarlemmerhout Haarlem

4. Beeckestijnpop in Velsen

gratis festivalBeeckestijnpop bestaat al sinds 1979 en is uitgegroeid tot een festival waar jaarlijks 10.000 bezoekers komen. Wat Beeckestijnpop zo bijzonder maakt, is de sfeervolle locatie. Midden op landgoed Beeckestijn ligt het festivalterrein. Hierdoor kan je, naast het luisteren naar opkomende popbands, kijken naar het landhuis met zijn tuinen. De allerjongsten onder ons kunnen genieten van onder andere een zweefmolen, terwijl de volwassenen de festivalmarkt kunnen afstruinen. Het festivalterrein is te bereiken per auto (betaald parkeren), fiets, bus en trein, dus bereikbaar voor iedereen. Voor de liefhebbers van alternatieve muziek en aparte marktjes is Beeckestijnpop aan te raden!

Beeckestijnpop, 13 juni 2015, landgoed Beeckestijn Velsen-Zuid

3. Wantijpop in Dordrecht

Jett Rebel, Nielson en Blaudzun. Drie topartiesten die gratis te bewonderen zijn op Wantijpop en alleen hierom zou je al af kunnen reizen naar het Wantijpark. Maar wat Wantijpop nou het leukst maakt, is de intieme sfeer. Het is eigenlijk een groot tuinfeest voor vrienden en families. Kinderen kunnen terecht in de kindertuin van Koning van Eick waar ze zich kunnen laten schminken of kunnen spelen in de speeltuin. De volwassenen kunnen bij verschillende podia’s kijken naar internationale en regionale acts. Ook kan er genoten worden van lekkere hapjes zoals bijvoorbeeld hamburgers of Turkse lekkernijen. Wantijpop is makkelijk te bereiken via openbaar vervoer en auto. De gemoedelijke en intieme sfeer maken Wantijpop hét gratis familie festival!

Wantijpop, 13 juni 2015, Wantijpark Dordrecht

2. Food Truck Festival TREK in Enschede en Nijmegen

gratis festivalFood Truck Festival Trek is een vrij jong festival maar heeft zich in korte tijd erg populair gemaakt. Zo populair zelfs dat het festival dit jaar in maar liefst 8 (!) steden plaatsvindt. Op TREK vindt je het lekkerste eten, de mooiste live muziek en een orgineel aanbod van theater. Tientallen mobiele keukentjes toveren de stadsparken om tot één grote picknick. TREK is toegankelijk voor alle leeftijden en iedereen mag gratis het terrein op. Er wordt echter wel een vergoeding gevraagd voor het hard-plastic glaswerk. Dit glas kan je het gehele weekend gebruiken. Zowel in Enschede als in Nijmegen is festival TREK het makkelijkst te bereiken via het openbaar vervoer. Doe jij niets liever dan, onder het genot van een lekker deuntje, eten en een speciaal biertje drinken? Food Truck Festival TREK is iets voor jou foodie!

Food Truck Festival TREK, 5 t/m 6 juni, Volkspark Enschede

Food Truck Festival TREK, 26 t/m 28 juni, Hunnerpark Nijmegen

1. Parkpop in Den Haag

Parkpop bestaat al sinds 1981 en staat bekend als één van de grootste popfestivals van Nederland. Gemiddeld komen er zo’n 200.000 (!) bezoekers naar het Zuiderpark om te genieten van de sterke acts en de gezellige sfeer. Tot nu toe is er bekend dat dit jaar acts als Chef’s Special, Orange Skyline en Orchestral Manoeuvres in the Dark zullen optreden. De organisatie van Parkpop raadt aan om met het openbaar vervoer naar Den Haag te reizen. Met de trein is Parkpop makkelijk te bereiken door uit te stappen bij Den Haag Centraal Station en tram 9 richting Vrederust óf tram 16 richting Wateringen te nemen. Parkpop is geschikt voor de ‘festivalveteranen’ en ideaal voor ‘festivalrookies’ die goedkoop willen genieten van de sfeer van een ‘echt’ festival.

Parkpop, 28 juni 2015, Zuiderpark Den Haag

Zit er een gratis festival tussen wat je aanspreekt? Zo ja, veel plezier bij dit gratis festival en geniet van het festivalseizoen!

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten