Zo blijf je in vakantiestemming

Home » uitgelicht » Zo blijf je in vakantiestemming

Reizen2kleinWat was het heerlijk op vakantie. Genieten van de zon, de zee en het heerlijke eten. Een paar weken onbezorgd zijn, behalve over de vraag wat je de volgende dag gaat doen. Hoe groot is vaak de teleurstelling als je bij terugkomst merkt hoe snel je weer in je oude ritme zit. Nadat je terug bent gekomen van vakantie is het altijd weer even omschakelen, maar hoe kun je nou zorgen dat je de overgang van je vakantie naar je dagelijkse leven zo soepel mogelijk maakt?

Herinneringen en buitenlucht

Om in de vakantieflow te blijven, wordt aangeraden om de foto’s van de vakantie te bekijken. Verberg ze dus niet in een mapje op de pc, maar druk ze af zodra je thuis komt van vakantie. Doet dit zo snel mogelijk en wacht er niet 3 weken mee. Op vakantie was je waarschijnlijk vaak buiten te vinden. Blijf dit ook na thuiskomst volhouden. Ga vaker naar buiten, pak de fiets, loop naar de supermarkt of een rondje in de wijk. Op deze manier zul je het gevoel van buiten zijn en vrijheid ervaren veel langer volhouden.

Uitstapjes

Op vakantie maak je regelmatig uitstapjes. Hierdoor zie je nieuwe dingen en ben je even helemaal weg uit het bekende. Daarom wordt aangeraden om deze gewoonte vooral ook vast te houden zodra je weer thuis bent. Een kopje koffie in de zon op een terras in je eigen woonplaats kan net zo heerlijk zijn als je je gedachten even verplaatst naar een andere omgeving. Bovendien, ga eens op ontdekkingstoch in je eigen omgeving en ontdek parken of evenementen die je nog nooit eerder ervaren hebt.

Muziek

Ditzelfde geldt voor muziek. Zijn er nummers die je veel hebt gehoord op je vakantiebestemming? Een heerlijk salsa deuntje of de hit van een plaatselijke artiest? Zorg er dan voor dat je deze artiest en het nummer onthoudt en zoek deze op als je weer thuis bent. Draai deze muziek op een moment dat je weer even terug wilt keren in je vakantiestemming. Of gewoon zo vaak als je wilt!

Nieuwe plannen

Eén van de dingen die altijd goed werkt is om te zorgen dat je altijd weer iets nieuws hebt om naar uit te kijken. Boek dus al in een vroeg stadium een nieuwe vakantie of weekendtrip. Zo kun je je gedachten alweer omzetten naar voorpret voor een volgende trip als je weer bent meegesleurd in de dagelijkse dingen.

Kortom, probeer deze tips uit als je terugkomt van vakantie en je maakt de overgang vanuit je vakantie zo klein mogelijk.

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten