Vitamines voor een betere weerstand

Home » uitgelicht » Vitamines voor een betere weerstand

VitaminesJe zou het bijna vergeten door alle voedingssupplementen en vitaminepillen die er op de markt zijn. Maar ook in ons dagelijkse voedsel zitten de nodige vitamines om gezond te blijven. Onmisbaar om onszelf te weren tegen de komende winterperiode. Daarom zetten we een paar belangrijke vitamines op een rij.

Vitamine A: ogen, huid en weerstand

Vitamine A maakt cellen aan die goed zijn voor je ogen en je huid en zorgt bovendien voor een betere weerstand. Je vindt deze vitamine in:

– Vis
– Melkproducten
– In mindere mate margarine

 

Vitamine B2: energie

Lusteloos? Vitamine B2 zorgt dat je meer energie krijgt. Let wel op dat deze vitamine niet goed tegen licht kan, bewaar producten met deze vitamine daarom in het donker. Je vindt deze vitamine in:

– Vlees
– Groente
– Fruit
– Melk
– Brood

 

Vitamine B6: zenuwstelsel, weerstand en bloedaanmaak

Een tekort aan Vitamine B6 kan leiden tot bloedarmoede. Er zijn gelukkig veel producten waar je deze vitamine in kunt vinden. Je vindt deze vitamine in:

– Vlees
– Eieren
– Peulvruchten
– Brood

 

Vitamine C: weerstand

Vitamine C is bij veel mensen de meest bekende vitamine. En niet onbelangrijk, want deze vitamine draagt bij aan een betere weerstand. Let op dat je groenten waar vitamine C in zit niet te lang kookt! Je vindt deze vitamine in:

– Sinaasappelen
– Mandarijnen
– Aardappelen
– Boerenkool
– Spinazie
– Wortel

Vitamine D: stevige botten en tanden

Vitamine D is een van de weinige vitamines die we zelf kunnen aanmaken. Zonlicht speelt daarin een belangrijke rol. Maar omdat de zon in de winter minder aanwezig is dan in de zomer is het noodzakelijk dat we deze vitamine in de winterperiode binnen krijgen via onze voeding. Je vindt deze vitamine in:

– Vette vis
– Eieren
– Halvarine en margarine

 

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten