Winter gezichtsverzorging; help je huid de winter door!

Home » uitgelicht » Winter gezichtsverzorging; help je huid de winter door!

Wind, kou en een loeiende verwarming trekken in de winter een wissel op onze huid. Ons gezicht droogt uit, trekt en gaat schilferen. Met gevolg dat er droogtelijntjes, irritaties en zelfs puistjes kunnen ontstaan. In dit artikel lees je alles over winter gezichtsverzorging. Je kunt het uitdrogen van je gezicht namelijk makkelijk tegengaan!

Gezichtsverzorging winterHydrateren is beschermen

Waar het bij hydrateren in feite om gaat, is het beschermlaagje van de huid te verstevigen. Dit is nodig om de huid tegen wind en vuil te beschermen. Daarnaast zorgt het beschermlaagje van de huid ervoor dat het vocht minder snel verdampt. Dit is nodig, omdat de huid door de zon, zee en wind in de zomer een tekort aan vocht heeft opgelopen, waardoor ze minder soepel en zacht is. Wat je hierbij zeker niet mag overslaan is de huid rondom je ogen. Deze is heel erg dun en droogt dus gemakkelijk uit. Koop daarom een vette of hydraterende crème die voor de huid rondom je ogen is bedoeld. Smeer de crème altijd op het botje onder je ogen om te voorkomen dat de crème in je ogen terechtkomt.

Vergeet je lippen niet! Gevoeligste stukje huid

Een bekend winterkwaal zijn de drogen en gesprongen lippen. Onze lippen zijn het meest gevoelige stukje huid van ons gezicht. Daarom is het belangrijk je lippen ook mee te nemen in je winterse gezichtsverzorging. Bescherm ze met een vettige lipbalsem, maar vermijd irriterende stoffen. Dus geen kleurtjes, smaakjes of verfrissende toevoegingen als mint en eucalyptus.

Verwen je huid een beetje extra

Verwen je huid zo nu en dan. Een gezichtsmasker is altijd lekker, maar in de winter kan het helemaal geen kwaad om je huid te verzorgen met bijvoorbeeld een hydraterend masker. Doe dit bij voorkeur Ă©Ă©n keer in de week. Srub de huid allereerst zodat alle dode huidcellen verwijderd zijn en smeer het gezicht daarna in met een verzorgend masker. Wil je geen geld uitgeven aan dure maskers van de drogist? Dan kun je ook zelf een masker maken. Een perfect masker tegen de droge huid is een masker met avocado en banaan. Voor dit masker plet je een halve avocado en een halve banaan. Met behulp van twee eetlepels yoghurt meng je dit tot een romig geheel. Vervolgens breng je het masker op je gezicht aan en laat je het twintig minuten intrekken. Vervolgens kun je het met lauwwarm water afhalen. Voor meer masker-ideeĂ«n lees je het artikel “gezichtsmaskers“.

Don’ts van winter gezichtsverzorging

In de winter zijn er een aantal dingen die je in ieder geval niet moet doen. Hieronder een aantal tips die voorkomen dat je je huid onnodig extra uitdroogt in de winter:

  • Vermijd huidcrèmes met onnodig irriterende bestanddelen zoals parfum en alcohol. Deze tasten het beschermlaagje aan en drogen de huid uit. Gebruik om diezelfde reden geen agressieve gezichtsreinigers op basis van zeep.
  • Neem geen extra warme douche of warm bad in de winter. Hoe verleidelijk het ook is om je even op te warmen na een koude dag, hoge temperaturen zorgen juist voor uitdroging van de huid.

[bol_product_links block_id=”bol_52a1ee1fcd826_selected-products” products=”9200000007070980,9200000005184629,9200000008611492″ name=”Winter creme” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”550″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten