Zoete aardappelchips; net zo lekker als supermarktchips?

Home » volwassen » Zoete aardappelchips; net zo lekker als supermarktchips?

zoete aardappelchipsOp zoek naar een gezonde snack wat past in je dieet? Probeer zoete aardappelchips uit de oven! Zoete aardappelchips is rijk aan vitamine B + C en het leukste aan de chips is dat je ze zelf kan maken. Volgens vele recepten op internet zou dit gemakkelijk moeten zijn. Wij waren natuurlijk benieuwd of de zoete aardappelchips net zo lekker zijn als de gefrituurde zak chips uit de supermarkt. Ook wilden we uitzoeken of het echt wel zo makkelijk is om zelf krokante chips uit de oven te maken.

Zoete aardappelchips; hoe beginnen we?

Allereerst hebben we alle ingredi├źnten voor de chips gekocht. We hadden maar vier ingredi├źnten nodig. De zoete aardappels en de paprikakruiden hebben we in de supermarkt gekocht. Zout en kokosolie hadden we al in de keuken staan dus stond niet op ons boodschappenlijstje. Alle ingredi├źnten voor de zoete aardappelchips zijn ook te koop op de markt of in de biologische supermarkt.

Eenmaal in de keuken bleek het niet moeilijk om zoete aardappelchips te maken. Je hoeft geen keukenprins te zijn om bijvoorbeeld zoete aardappels te schillen. Zorg wel voor een goede oven, want op deze manier wordt de chips krokant. Het gebeurt wel vaker dat de zoete aardappelchips slap of zwart uit de oven komen. We hebben daarom ook constant de zoete aardappelchips in de gaten gehouden toen ze in de oven zaten.

Wat vinden wij ervan?

zoete aardappelchipsDe zoete aardappelchips waren de eerste keer meteen gelukt, wat natuurlijk al een prestatie opzich is. Ook vonden wij ze erg lekker smaken en zeker vergelijkbaar met de chips uit de supermarkt. Wij raden wel aan om grote zoete aardappels te gebruiken, waardoor je ook wat grotere chips krijgt. Je kan natuurlijk ook kiezen voor andere kruiden dan paprikakruiden, het is maar net wat jij lekker vindt. De bereidingstijd viel ons uiteindelijk mee, want je hebt na drie kwartier een bakje zoete aardappelchips wat niet moeilijk is om te maken.

Qua prijs is het natuurlijk niet te vergelijken met chips uit de supermarkt. Voor een euro heb je al een zak chips in de supermarkt, terwijl je voor een euro ook ongeveer ├ę├ęn zoete aardappel hebt. Het is daarom vooral leuk om af en toe zoete aardappelchips te maken voor bijvoorbeeld een gezellig avondje. Je kan natuurlijk ook in een middag een lading zoete aardappelchips bakken en ze bewaren voor later.

Al met al zijn wij erg enthousiast over het maken van zoete aardappelchips. Het is makkelijk om te maken en een gezonde snack. Zoete aardappelchips is namelijk veel voedzamer dan een zak gefrituurde chips.

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredi├źnten:

Zoete aardappel (1 grote of 3 kleine)

Kokosolie (of olijfolie)

Zout

Paprikakruiden

Bereiding:

Verwarm de oven als eerste voor op 180 graden. Schil de zoete aardappel en rasp de aardappel in kleine plakjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en houdt voldoende ruimte tussen de plakjes. Besprenkel de zoete aardappelplakjes met de verwarmde kokosolie en voldoende zout.

Doe de bakplaat 8 minuten in de oven op 180 graden zodat de plakjes kunnen indrogen. De aardappelplakjes moeten nog niet bruin worden en haal ze na 8 minuten uit de oven. Draai de bakplaat nu om en et de oven op 135 graden. Laat ze nu nog 30 minuten in de oven. Als je merkt dat de aardappelplakjes achterin de oven sneller bakken, kan je om de 10 minuten de plaat omdraaien. Haal de plaat 10 minuten voor het einde uit de oven, zodat je de aardappelplakjes kan bestrooien met paprikakruiden. Doe ze hierna weer terug in de oven en wacht totdat ze klaar zijn. Eetsmakelijk!

Abboneer je op ons youtube kanaal voor nog meer vlogs over een gezond, fit en vrolijk leven!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten