Zonnebrandmiddeltest; welk middel is het fijnst?

Home » volwassen » Zonnebrandmiddeltest; welk middel is het fijnst?

zonnebrandmiddeltestLangzaamaan begint het zonnetje weer te schijnen en komt de zomer steeds dichterbij. De terrassen worden gezelliger, de stranden drukker en de zwembaden voller. We zijn de kou zat en willen volop genieten van het warme weer. Dit doen we bijvoorbeeld door lekker in de tuin te zitten onder de brandende zon. Maar om van de zon te kunnen genieten, moeten we ons wel insmeren met zonnebrandmiddel. De laatste jaren worden de gevaren van de zon steeds meer bekend en zijn er veel zonnebrandmiddelen die je tegen de zon beschermen. Maar hoe moet je nou een goed zonnebrandmiddel kiezen? Bekijk het filmpje om te zien hoe wij drie zonnebrandmiddelen testen!

Onze keuze

De winnaar van onze zonnebrandmiddeltest is de zonnemelk. Deze ruikt lekker, is makkelijk smeerbaar en, zoals in het filmpje te zien is, waterproef. Zonnemelk is in vele merken en maten te koop, dus je kan het net zo duur maken zoals je zelf wilt. De zonnemelk is wel vaak goedkoper dan zonnebrandcrème en zonnebrandolie.

zonnebrandmiddeltestDe zonnebrandcrème is wat dikker dan de zonnemelk en vooral voor de waterratten onder ons. Mensen die graag zwemmen of aan een watersport doen kunnen kiezen voor zonnebrandcrème om zichzelf tegen de zon te beschermen. Kies wel eentje die lekker ruikt want je blijft er de hele dag naar ruiken.

Word je het liefst zo bruin mogelijk? Kies dan voor een zonnebrandolie met een SPF waarde van minimaal 20. Op deze manier wordt je bruin én bescherm je jezelf tegen de zon. De zonnebrandolie is wel erg vettig, dus kijk uit dat je het niet op je (bad)kleding krijgt. Ook smeert de zonnebrandolie makkelijk, alleen is het lastig om te voelen waar je het smeert. Laat dit dus door iemand anders doen zodat je geen plekjes vergeet.

Kies een zonnebrandmiddel wat bij je past!

Het is belangrijkste is dat je een zonnebrandmiddel kiest wat bij je past. Doe zelf een zonnebrandmiddeltest en probeer uit wat jij prettig vindt. Vraag in de drogist om advies en bekijk verschillende merken. Een veilig zonnebrandmiddel hoeft niet altijd duur te zijn en de huismerken zijn vaak prima.

Gezond genieten van de zon begint bij een goede bescherming. Enjoy the sun!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten