Zwanger worden? Eet spruitjes!

Home » uitgelicht » Zwanger worden? Eet spruitjes!

Over vruchtbaarheid verhogende huis- tuin en keukenmiddelen is al veel geschreven. Zo zouden mannen veel wortelen moeten eten om hun vruchtbaarheid te vergroten, neemt de kwaliteit van sperma toe in de winter en is onlangs bekend geworden dat ook spruitjes de vruchtbaarheid vergroten van zowel mannen als vrouwen.

De vruchtbare feestdagen

Dit laatste wordt beweerd door de Britse onderzoeker en voedingstherapeute Neema Savvidas. Volgens haar worden 9 procent van de baby’s verwekt in de kerstperiode. De feestdagen boordevol feestjes, alcohol en tijd voor elkaar zijn niet de enige oorzaak van deze vruchtbare maand. Ook dat er deze periode meer spruitjes worden gegeten dragen hier aan bij volgens haar, zo meldt de Daily Mail.

SpruitjesDe geheime kracht van spruitjes

“Spruitjes zijn rijk aan foliumzuur, waardoor de vruchtbaarheid wordt verhoogd en de kans op een miskraam afneemt”, stelt Savvidas. Ze noemt de groene kooltjes echte babymakers. “De vitamines in spruiten zorgen daarnaast voor een betere spermakwaliteit en helpen het lichaam met het afbreken van hormonen als er teveel worden geproduceerd, wat ook stimulerend is voor de vruchtbaarheid”, aldus Savvides.

Kate Middleton

Ook beroemdheden zouden inmiddels weet hebben van de heilzame werking van spruiten Zo zou een vriendin van Kate Middleton haar voor haar zwangerschap geadviseerd hebben veel spruiten te eten om sneller zwanger te raken.

Wat denk jij?

Wat denk jij als je zulke onderzoeken leest? Geloof jij in de heilzame werking van voeding bij vruchtbaarheid? Of ben jij sceptisch en wacht jij tot het oordeel wordt gegeven dat gourmetten in december zorgt voor de vruchtbare maanden? We zijn heel benieuwd naar jouw mening en/of naar jouw vruchtbaarheid tips!

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten