Vraag
‘Ik ben vegetariër en heb te kort aan vitamine D. Moet ik nou vis gaan eten of voedingssupplementen gaan gebruiken? En zitten er ook dierlijke stoffen in zo’n voedingstablet?
Antwoord
‘Mijn vraag aan u is, bent u een totaalvegetariër, een lacto-ovo-vegetariër of een lactovegetariër? Vitamine D wordt gemaakt door de huid en zit van nature in dierlijke producten zoals vis, vlees, zuivel en eieren. Omdat vitamine D zo weinig in onze voeding zit, wordt het toegevoegd aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten.
Mijn advies: eet – indien u wel vis eet – minimaal één keer per week vette vis zoals haring, forel of zalm. Ga minimaal één keer per dag naar buiten met uw handen en gezicht onbedekt om uw huid de broodnodige zonnestralen te laten opdoen.
Indien u geen vis eet zijn vitamine D supplementen aan te raden. Er zijn ook voedingssupplementen speciaal voor vegetariërs en veganisten van de verschillende grote merken. Ik wil hierbij geen reclame maken voor een bepaald merk, u kunt daarom het beste even naar uw drogisterij/apotheek gaan.’
[author] [author_image timthumb=’on’]https://www.ingoedendoen.nl/wp-content/uploads/2013/10/birgitte.jpg[/author_image] [author_info]Informatie over Voeding en Bewegen wordt gegeven door Birgitte van Don. Birgitte is gediplomeerd gewichtsconsulent en gepromoveerd als bewegingswetenschapper. Zij is verbonden aan de website Gezond & Co en geeft je advies op Ingoedendoen.nl. [/author_info] [/author]
Dossiers
Leestips
Hartslag & sport
Bij welke hartslag sport je optimaal?