Verliest eten in de oven minder voedingswaarde dan in de magnetron?

Home » vraag het aan » voeding & bewegen » Verliest eten in de oven minder voedingswaarde dan in de magnetron?

Vraag

‘Eten in de magnetron warmen schijnt 97% van de voedingswaarden uit de voeding te halen, maar wat doet het warmen in de oven met de voeding?’

Antwoord

‘Op wetenschappelijk gebied verschillen de meningen over het verdwijnen van voedingswaarden door eten op te warmen in de magnetron. Het voedingscentrum geeft aan dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het opwarmen van eten in de magnetron net zo veilig is als in een pan of de oven. In sommige gevallen is opwarmen in magnetron zelfs beter gezien er minder vitamine C verloren gaat.’

[author] [author_image timthumb=’on’]https://www.ingoedendoen.nl/wp-content/uploads/2013/10/birgitte.jpg[/author_image] [author_info]Informatie over Voeding en Bewegen wordt gegeven door Birgitte van Don. Birgitte is gediplomeerd gewichtsconsulent en gepromoveerd als bewegingswetenschapper. Zij is verbonden aan de website Gezond & Co en geeft je advies op Ingoedendoen.nl. [/author_info] [/author]

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten