Afvallen na zwangerschap

Home » baby » Afvallen na zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb je met je lichaam voeding gegeven aan je baby, je bent aangekomen en je buik die ineens leeg is hangt ergens rond. Je vraagt je af of je ooit weer net zo slank als voor de zwangerschap zal zijn. Je wilt het liefst je gewone kleren direct weer aan trekken. Om te beginnen moet je bedenken dat afvallen na zwangerschap niet hetzelfde is als op dieet gaan omdat je lichaam breder is geworden vanwege teveel eten en drinken.

Opgeslagen reserves

Afvallen na zwangerschapAls je borstvoeding geeft, zal je heel snel weer op je oude gewicht zitten, mits je een normaal eetpatroon hanteert uiteraard. Geef je flesjes dan zal je iets meer inspanningen moeten verrichten. Hoeveel je ook je best hebt gedaan om tijdens de zwangerschap niet teveel aan te komen, je lichaam had een ander idee. Je lichaam vond het nodig om vetreserves op te slaan, zodat de baby niets tekort zou komen ook al breekt er een hongersnood uit. De hongersnood is nooit gekomen, maar het lichaam van een mens blijft of je wilt of niet met een oeroud instinct denken aan overleven en voortplanting.

Afvallen na zwangerschap moeilijk?

Afvallen na zwangerschap lijkt moeilijk, maar is het niet. Het moeilijkste is dat jij je continue moe voelt, dit vanwege de onderbroken nachten, maar vooral omdat je ineens een hele verantwoording erbij hebt. Snelle energie met een vette of andere calorierijke hap is verleidelijk, maar beter om te weerstaan. Als je snel energie nodig hebt kan je het best een paar nootjes of een banaan eten. Niet alleen de gebroken nachten zorgen ervoor dat jij je futloos en moe voelt, ook je kraamvisite en de behoeftes van de baby overdag houden je flink in beweging. Laten we nu maar niet spreken over al die zorgen die in je hoofd ontstaan, over de veiligheid en de toekomst van je kind.

[bol_product_links block_id=”bol_528ce6c6289a4_selected-products” products=”9200000011356757,1001004005533952,1001004005997380,1001004006411566″ name=”zwangerschap_boeken” sub_id=”” link_color=”404040″ subtitle_color=”A9D300″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”A9D300″ background_color=”FFFFFF” border_color=”E0E0E0″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Beweeg met je baby

Hoe kan ik dan wel afvallen na zwangerschap is nu je vraag. Veel buiten lopen met je baby in de kinderwagen, verantwoord eten, eigenlijk net zo als je voor de zwangerschap deed of beter, en niet toegeven aan een snelle hap omdat je gauw weer met je baby bezig moet. Afvallen na zwangerschap gaat op zich gewoon vanzelf, als je vanaf nu gewoon weer normaal eet en veel beweegt, wat met een baby in huis niet moeilijk is. Je buikspieren moet je wel trainen zodat het vel op je buik weer op zijn eigen plek terecht komt. Succes en geniet van je baby.

 

Lekker verder lezen