Als je baby tandjes krijgt

Home » baby » Als je baby tandjes krijgt

Baby tandjesAls je baby tandjes krijgt kan het zijn dat je kleintje iets minder lekker in zijn vel zit dan normaal. Gemiddeld krijgt een baby tandjes als ze tussen de 5 en 9 maanden oud zijn. Eerder of later kan natuurlijk altijd! Hoe weet je nou of je baby tandjes krijgt en wat je kunt doen om de pijn te verzachten?

Hoe weet ik of mijn baby tandjes krijgt?

Helaas gaat het doorkomen van de tandjes van je baby vaak gepaard met herkenbare verschijnselen. Wat meestal als eerste opvalt is dat je baby ontzettend kan kwijlen, graag met vingers of andere voorwerpen in de mond zit en heftig bijt op speelgoed, bijtring of speen. Soms kun je dan in het mondje al voelen of er een tandje aankomt, door het hobbelige en soms rode gezwollen tandvlees als er inderdaad een tandje aan zit te komen.

Rond de periode van het doorkomen van de tandjes kan je baby iets huileriger en aanhankelijker zijn dan normaal. Sommige baby’s willen juist niet meer eten en drinken of hebben weer liever weer een vertrouwd flesje. Ook kan je baby last krijgen van luieruitslag en diarree.

De pijn verzachten voor je baby

De bijwerkingen zijn voor je baby (en jezelf) vaak al vervelend genoeg, daarom is het prettig als je de pijn voor ze kan proberen te verzachten. Dit kun je doen door wat lichte druk te geven met je vinger op de plek waar het tandje doorkomt. Dit kun je ook doen door middel van een bijtring (leg deze eerst in de koelkast zodat de bijtring lekker koud is). Verminderd het de pijn niet? Dan zijn er bij de apotheek gels verkrijgbaar die op de gevoelige pijnlijke plek gesmeerd kunnen worden en zo de pijn verlichten. Troost je baby wat meer deze periode, zo voelen ze zich veilig en begrepen.

Baby tandjes poetsen?

Ondanks dat je baby nog geen zoetigheid of vast voedsel krijg is het erg belangrijk om direct te beginnen met het poetsen van de doorgekomen tandjes. Hiervoor is er speciale baby tandpasta op de markt. Gebruik nooit gewone tandpasta. Poets de tandjes ook met een speciaal baby-peuter tandenborstel. Poets de tandjes van je baby iedere dag 1 x per dag met de speciale fluoride baby tandpasta. Doe dit altijd op hetzelfde moment, zoals voor het slapen gaan zodat je baby went aan zijn nieuwe activiteit en er ook plezier in gaat krijgen.

[bol_product_links block_id=”bol_52cd038241dcf_selected-products” products=”9200000002830805,1004004012188739,9200000007571506″ name=”Babyproducten” sub_id=”” link_color=”009900″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”550″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

Lekker verder lezen