Eczeem bij baby

Home » baby » Eczeem bij baby

Eczeem is een huidaandoening die zich kenmerkt door een droge, jeukerige huid. Vaak ziet de huid rood met schilfers en korstjes. Bij baby’s komt het voornamelijk voor op de handen, in het gezicht of de nek. Het kan er ineens zijn en ook zomaar weer verdwijnen, al dan niet om snel weer terug te komen. Eczeem is een vervelende, vaak hardnekkige uitslag en kan bij baby’s al voorkomen wanneer zij een maand oud zijn. Gemiddeld duikt de aandoening op als een baby een maand of 4 is.

Hoe ontstaat eczeem bij baby?

De precieze oorzaak van het ontstaan van eczeem is nog niet bekend. Wel is het inmiddels duidelijk dat het vaak te maken heeft met erfelijke aanleg. Ook kan de voeding die de baby krijgt een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van baby eczeem. In veel producten zit koemelk en hier reageren veel baby’s allergisch op, wat zich met eczeem kan uiten. Ook een hoge mate van stress kan bij baby’s eczeem veroorzaken.

Voorkomende problemen

Eczeem babyEczeem zorgt voor veel jeuk, wat voor een baby natuurlijk ook erg vervelend is. Eczeem bij een baby maakt dan ook dat hij of zij huilerig kan zijn en daardoor weer erg onrustig. Door de jeuk kan een baby gaan krabben. Door dit krabben raakt de huid verder geïrriteerd. Het beste is daarom ook om het krabben zoveel mogelijk te voorkomen. Houd nageltjes kort of zorg voor eventuele krapwandjes. Een ander probleem is het infecteren en ontsteken van de huid. Als de kleine wondjes opengaan, treedt er gemakkelijk een infectie op.

Eczeem baby; wat kun je er tegen doen?

Om eczeem tegen te gaan, is het belangrijk om het babyhuidje goed te verzorgen. Hiervoor zijn diverse middelen op de markt, die het baby huidje vet houden. Wel moet je er op letten dat het milde producten zijn en ongeparfumeerd. Een middel als vaseline kan al goed helpen bij eczeem baby.

 

Lekker verder lezen