De make-up spiegel: handig en veelzijdig

Home » tiener » De make-up spiegel: handig en veelzijdig

Make-up spiegelHeb jij ’s ochtends ook altijd te weinig tijd om je thuis volledig op te maken of moet je tijdens een feestje regelmatig je make-up bijwerken? Het is altijd handig om voor deze ‘noodgevallen’ een make-up spiegel bij de hand te hebben. In je handtas, in je onderste lade op kantoor of gewoon thuis in de badkamer.¬† Er bestaan tegenwoordig vele soorten en maten make-up spiegels. Toch is de term make-up spiegel wel een beetje beperkt voor al haar mogelijkheden. De meeste spiegels kun je namelijk ook heel gemakkelijk voor andere doelen gebruiken, zoals om je contactlenzen in of uit te doen of om je gezichtshaartjes te verwijderen.

De make-up spiegel

De meest bekende make-up spiegels zijn kleine spiegels in een handzaam formaat die je daardoor dicht tegen het gezicht kunt brengen. Zo kun je goed zien wat je aan het doen bent. Toch zijn er tegenwoordig veel meer soorten make-up spiegels. We zetten ze voor je op een rij.

Handspiegels

Een bekende soort make-up spiegel  is de handspiegel. Deze spiegel heeft een handvat en kun je gebruiken als je een grotere spiegel bij je gezicht wilt houden. Soms zijn deze handspiegels voorzien van een gewone en een vergrotende spiegel, waardoor  je een meer ingezoomd (groter) beeld van jezelf ziet. Je kunt jezelf makkelijk naar het licht draaien, waardoor je een goed zicht hebt op je huid.

Spiegels op voet

make up spiegelAls je je handen vrij wilt hebben bij het opmaken of bij bijvoorbeeld het verwijderen van ongewenste gezichtshaartjes, dan is een make-up spiegel op een voet een goede keuze. Het grote voordeel hiervan is dat je deze spiegel ook zittend kunt gebruiken en je de spiegel kunt draaien voor het beste zicht. Deze make-spiegels zijn vaak voorzien van een gewone en vergrotende kant, zodat je nog secuurder bijvoorbeeld nepwimpers kunt aanbrengen of haartjes kunt verwijderen. Ook ideaal als je contactlenzen in en uit wilt doen.

Tasspiegels

Een tasspiegel is ideaal voor mensen die graag onderweg hun make-up bijwerken of die het prettig vinden om altijd een spiegel bij zich te hebben voor hun contactlenzen.  Deze tasspiegels zijn meestal rond en zitten in een beschermend hoesje dat je open en dicht kunt klappen. Ze zijn er echter in veel verschillende uitvoeringen en prijsklassen. Vaak bevatten deze tasspiegels twee spiegeltjes, waarvan er één een vergrotende werking heeft. Tasspiegels worden het meest gebruikt als hulp bij het aanbrengen van lipstick of lipgloss.

Make-up spiegel kopen

Zoals je in dit artikel al hebt gelezen zijn make-up spiegels er in vele soorten en maten. Bedenk dus eerst waar je je make-up spiegel voor wilt gebruiken voordat je een ma. Als je hem vooral voor thuis wilt gebruiken voor meer dan make-up zou een spiegel op voet ideaal zijn. Maak je je altijd gewoon op in de badkamerspiegel en wil je alleen een spiegeltje bij je hebben voor de zekerheid, dan volstaat een tasspiegel.

Foefjes

Veel make-up spiegels hebben twee kanten. De ene kant vergroot het beeld, de andere is normaal. Door het vergroten van het beeld, is ook duidelijker te zien of de mascara niet klontert of je lipstick niet buiten de lijntjes is gevlekt. De normale kant laat je een beeld zien, wat iedereen ziet, voor jezelf is het fijn om te weten dat je er goed uitziet.

Schoonmaken

Je kunt heel eenvoudig je make-up spiegel schoonhouden, door vochtige doekjes bij je te dragen. Dit is al gemakkelijk voor het bijwerken van je make-up, maar ook voor het schoonmaken van je spiegeltje. Wat ook handig is, een beetje parfum op een tissue over het spiegeltje halen. Daarmee wordt deze weer glanzend schoon! Zo zie niet alleen jezelf er piekfijn uit, maar ook je make-up spiegel.

 

persbericht

Lekker verder lezen