Libido verhogende pepers

Home » tiener » Libido verhogende pepers

Al jaren is bekend dat sommige voedingswaren een lustopwekkendchili-499062_1280 effect hebben. Dankzij recent onderzoek aan de Universiteit van Grenoble kunnen pepers aan dit lijstje van lustopwekkende voedingswaren worden toegevoegd.

Lustopwekking door hormonen

Testosteron is het hormoon dat ervoor zorgt dat je meer zin hebt in seks. Mannen hebben een hogere concentratie testosteron dan vrouwen. Door deze hogere testosteronwaarde hebben zij een hoger libido dan vrouwen. Hoe hoog de testosteronwaarde van een man is kan volgens de wetenschappers afgelezen worden uit hoeveel zij houden van pikant eten.

Het mannen-eten-pittig-onderzoek

Volgens de wetenschappers kan er een link worden gelegd tussen testosteronwaarde en pittig eten. Deze link is gebaseerd op een onderzoek gehouden onder 114 mannen tussen de 18 en 24 jaar oud. Zij kregen allemaal een bord met aardappelpuree voorgeschoteld en mochten hier zoveel pikante saus aan toevoegen als zij lekker vonden. De mannen die veel pikante saus over hun puree goten, hadden een aanzienlijk hogere testosteronwaarde dan de mannen die wat meer hielden van de pure smaak van aardappel.

Niet iedereens testosteronwaarde is gelijk. Dus als we een man willen met een hoge testosteronwaarde moeten we tijdens het daten een keertje naar het wokrestaurant gaan en kijken hoeveel borden van de pittigste saus hij weg kan lepelen? Nee dat hoeft niet. Bij een onderzoek onder knaagdieren is aangetoond dat het regelmatig eten van pikant voedsel bijdraagt aan het verhogen van de testosteronwaarde. Dus eet gewoon een paar libido verhogende pepers en dan komt het helemaal goed.

Sport je waarde omhoog

Naast dat het eten van pepers een verhogende werking op je testosteron heeft, doet sporten het trucje ook. Dus als je niet houdt van pittig eten maar het wel heerlijk vindt om te sporten kun je daar je testosteron al een flinke boost mee geven. Eveneens zorgt vitamine D voor een testosteron boost. Ga dus lekker in de zon zitten of wandelen. Is er nou in de wijde omgeving geen zon te bekennen, dan kun je vitamine D ook halen uit voedsel als eieren, granen en vis.

[bol_product_links block_id=”bol_54b922f44cde1_selected-products” products=”1001004002051402,1001004006554131″ name=”pittig” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”650″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Lekker verder lezen