Puistjes op de kin bestrijden? Zo doe je dat

Home » dossier » puisten » Puistjes op de kin bestrijden? Zo doe je dat

Puistjes komen vaak tot uiting op plekken waar zich veel talgkliertjes bevinden: op de schouders, rug of in het gezicht. Puistjes die zichtbaar zijn in het gezicht, op bijvoorbeeld voorhoofd, neus of kin, worden het meest als vervelend ervaren. Vooral in de pubertijd krijgen jongens en meisjes hiermee te maken. Dat is naar en je wilt er zo snel mogelijk van af. Door hormoonschommelingen in de pubertijd is dit helaas lastig. Toch zijn er een aantal acties die je zelf eenvoudig kunt ondernemen om de puistjes zo min mogelijk tot uiting te laten komen. In dit artikel geven we je drie tips hoe je zelf puistjes op je kin kunt bestrijden.

1. Reinig de huid goed

Je huid elke dag reinigen is voor iedereen een aanrader. Maar vooral als je last van puistjes hebt is het belangrijk je huid goed te reinigen. Hoewel puistjes op je kin van binnenuit ontstaan, maken uiterlijke invloeden van buitenaf het erger. Heb je bijvoorbeeld een vette huid en maak je niet elke dag je huid goed schoon dan raken de poriĆ«n verstopt en ontstaan er ontstekingen in de huid. Dit zijn de puistjes die je terug ziet op je kin of andere plekken van het lichaam. Ook wanneer je make-up draagt is het belangrijk ā€™s avonds al je make-up te verwijderen voordat je gaat slapen. Om de puistjes op je kin te bestrijden is het dus belangrijk dat je elke dag je huid goed reinigt. Hiervoor zijn al verschillende middelen tegen puistjesĀ op de markt gebracht. Kijk hierbij goed naar het huidtype waarvoor het product gemaakt is.

2. Pas je voeding aan

bestrijden puisten op kin

Omdat puistjes van binnenuit ontstaan is het belangrijk het probleem ook van binnenuit te bestrijden. Hiervoor is het belangrijk op je voeding te letten. Bepaalde voedingsmiddelen bevorderen namelijk het ontstaan van puistjes. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan suiker zijn bijvoorbeeld slecht voor je en zorgen ervoor dat je hormonen uit balans raken. Wat uiteindelijk resulteert in puistjes. Ook voeding met kunstmatige toevoegingen kunnen voor meer puistjes zorgen. Natuurlijke voedingsmiddelen die niet uit de fabriek komen, maar uit de natuur worden dan ook aangeraden om puistjes op je kin te
bestrijden.

3. Ga sporten

Tot slot is ook beweging een goede manier om puistjes op de kin te bestrijden. Door teĀ sporten zorg je ervoor dat je huid gezuiverdĀ wordt. Daarnaast bestaan er ook speciale oefeningen om meer te ontspannen. Stress is namelijk ook een factor waardoor puistjes kunnen ontstaan.

Zit je in de pubertijd en wil je graag van je puistjes af? Door de hormoonschommeling zullen de puistjes waarschijnlijk niet helemaal verdwijnen. Maar met deze tips bestrijd je in ieder geval je puistjes op je kin en zorg je ervoor dat ze minder zichtbaar zijn. En wees niet getreurd. Na de pubertijd verdwijnen de meeste puistjes weer vanzelf.

Lekker verder lezen