Snel weer fit na de feestdagen

Home » tiener » Snel weer fit na de feestdagen

Heb jij meer gegeten met het kerstdiner dan je eigenlijk op kon en teveel champagne gedronken met oud en nieuw? De decembermaand is leuk en feestelijk maar voor je lichaam is het hard werken. Daarom een viertal tips om je snel weer fit te voelen.

1. Geef je lever pauzecitroenwater

Met de feestdagen is je lever hard aan de slag geweest om alle alcohol af te breken en je stofwisseling op peil te houden. Je lever heeft een pauze dus wel verdiend. Begin de dag met een glas lauwwarm water met daarin het sap van een versgeperste halve citroen. Naast dat er in citroen vitamine C zit, is citroensap qua structuur gelijk aan onze lichaamseigen verteringssappen. Hierdoor kan je lever even rustig aan doen. Lauwwarm water zorgt er daarnaast voor dat je darmen door de temperatuur zachtjes wakker worden.

2. Breng maag en darmen tot rust

Je maag en darmen kan je tot rust brengen door een kopje gemberthee te drinken. Gember heeft een positief en versterkend effect op je maag en darmen. Voor gemberthee heb je water, geraspte gemberwortel, sap en rasp van een citroen nodig. Breng het geheel aan de kook en laat 10 tot 20 minuten koken. Filter vervolgens de gemberwortel en citroenrasp uit het water en breng de thee eventueel op smaak met wat honing.

3. Ontspan in zout water

Om van de misselijkheid en hoofdpijn af te komen moet je even lekker in bad gaan. Een zoutbad is naast dat het ontspannend is, ook ontgiftend. Het zoute water haalt gifstoffen en zuren uit het lichaam waardoor je van de misselijkheid en hoofdpijn afkomt. Doe twee kopjes baking soda (zuiveringszout) en twee kopjes epsomzout in een bad met warm water. Laat het zout goed oplossen en ga lekker ontspannen in bad.

4. Verlicht je spijsverteringsorganen

Door middel van een yoga oefening, de shoulder pose, kan je de druk op je spijsverteringsorganen verlichten. Voor de shoulder pose moet je gaan liggen op je rug. Breng vervolgens je knieën naar je borst. Plaats je ellebogen op de grond niet te ver van je lichaam en til je heupen van de vloer. Om er voor te zorgen dat je niet omvalt zet je in het midden van je rug je handen neer. Blijf 5 tot 11 minuten staan met gestrekte benen. Het is de bedoeling dat je gewicht op je schouders en bovenarmen rust en niet op je nek. Breng je knieën weer terug naar je borst en ga daarna weer liggen.

Lekker verder lezen