Spierpijn? Neem Gember!

Home » vraag het aan » voeding & bewegen » Spierpijn? Neem Gember!

Beginnen met hardlopenWellicht komt het je bekend voor dat je na het sporten erg last hebt van je spieren. Je denkt dat er niets aan te doen is, maar je kunt de pijn drastisch verlagen. Is daar een middel voor? Het antwoord is ‘ja’. Wat? Gember!

Gember, wat is dat ook al weer?

Maar wat is nu precies gember. Gember is een inheemse plant welke voornamelijk leeft in AziĆ«. De plant word gekweekt in China, Guatemala, India, Japan en Nigeria en op Jamaica. Vanuit daar wordt de plant over de gehele wereldĀ geĆ«xporteerd, waaronder naar Nederland. Hier ligt een gedeelte van de plant in de supermarkt.

Connectie tussen gember en spierpijn

In een eerder stadium werd al onderzocht dat gember goed is voor je maag, milt en darmen. Gember werkt pijnstillend en het werkt daarnaast ook zuiverend. Er zitten daarnaast ook medicinale werkzame stoffen in.

Dit beweren onderzoekers, die elf dagen lang in de weer waren met de proefpersonen. Zij lieten 74 personen sporten. De oefeningen die de proefpersonen moesten doen, waren er op gericht om na afloop zo veel mogelijk spierpijn te hebben. Na afloop moesten de proefpersonen een capsule met daarin gember tot zich nemen.

Naast dat er capsules met gember waren, kregen de proefpersonen ook supplementen met daarin geen gember aangeboden. Dit wordt ook wel een placebo genoemd. Het resultaat mocht er uiteindelijk wezen, aldus de onderzoekers van de State University gelegen Ā in Milledgeville.

De onderzoekers namen waar dat na het innemen van gember spierpijn met 25 procent vermindert. Hetgeen betekent dat je dus een stuk minder pijn aan de spieren hebt. Mankeert je echter niets? Dan is gember eveneens een gezond voedingsmiddel.

Lekker verder lezen