Met zelf afschuimend bierglas geen kater

Home » tiener » Met zelf afschuimend bierglas geen kater

Van een goed getapt biertje krijg je minder snel een kater. NijmeegseProost glasspecialist Frans Ditmer heeft daarom een zelf afschuimend bierglas ontworpen onder het mom voorkomen is beter dan genezen. Dit nieuwe glas is afgelopen maandag in de prijzen gevallen op de Horecava 2015. Het zelf afschuimende bierglas heeft de Innovation Award gewonnen op het gebied van Equipment & Services.

Goed getapt

Heineken is al geruime tijd bezig met het ‘goed getapt’ programma. Dit hebben zij opgezet om de kwaliteit van¬†de dranken te verhogen. Hoe snel en wanneer een biertje afgeschuimd wordt, is cruciaal bij het tappen van het perfecte biertje met de optimale smaak en welke een minder erge¬†kater geeft de volgende dag. In de schuimkraag bevinden zich namelijk iso-alfazuren. Door deze stoffen moet je vaker plassen wat uitdroging als gevolg heeft.

Frans Ditmer vond dat dit makkelijker kon en ontwierp een nieuw bierglas. Door de schuine bovenkant loopt de opkomende schuimlaag met grote zuurstofbelletjes vanzelf over de rand. Dit vergemakkelijkt het om een kwaliteitsbiertje te tappen en het verbetert de smaak van het bier.

Het anti kater geheim

Als de schuimkraag beter wordt afgevoerd krijgt het biertje niet alleen een betere smaak, het zorgt er ook voor dat je minder last hebt van een kater de volgende dag. In de schuimkraag bevinden zich dus de iso-alfazuren. Doordat de schuimkraag beter wordt afgevoerd tijdens het tappen, bevinden deze stoffen zich niet meer in het bier. Daardoor hoef je dus niet meer zo vaak naar het toilet en heb je minder last van uitdroging. Beide dragen bij aan een minder erge kater.

De werking van het zelf afschuimende bierglas:

Lekker verder lezen