Dag en nachtcrème; waarom beiden gebruiken?

Home » volwassen » Dag en nachtcrème; waarom beiden gebruiken?

dag en nachtcrème

Het wordt ons vaak aangeraden om te doen: smeren met dag en nachtcrème. Het lijkt nogal raar om te doen, want een crème is nu eenmaal een crème, of dat nou voor overdag of voor ’s nachts is. Is het dan gewoon pure marketing van de fabrikanten, of zit er daadwerkelijk een verschil tussen een dag en nachtcrème? Je lees het in dit artikel!

Dagcrème

Staat het specifiek vermeld op het product dat het dagcrème is, dan is gebruik van de crème bedoelt voor overdag. Ook wanneer het niet specifiek vermeld staat, kun je ervan uit gaan dat het een dagcrème is. Waar is een dagcrème nou goed voor? Het zorgt voor twee dingen: het beschermen en verzorgen van je huid. Beschermen gebeurd vaak door een SPF-factor en verzorgen gebeurd door bestandsdelen die ervoor zorgen dat er zo min mogelijk vocht uit je huid verdwijnt.

Ook bevatten dagcrèmes vaak bestandsdelen die ervoor zorgen dat we er frisser uitzien. ’s Ochtends kan onze huid vaak wel een oppepper gebruiken, net zoals wij ook koffie of thee nodig hebben om even wakker te worden. Ook is een dagcrème ervoor gemaakt dat je het kunt dragen onder je make-up, want ze trekken snel in je huid.

Nachtcrème

Vaak zien de verpakkingen van nachtcrèmes er anders uit: ze zijn donkerder en vaak staat er specifiek op vermeld dat het voor de nacht bedoelt is. Een nachtcrème verricht ander werk dan een dagcrème.

’s Nachts verricht je huid namelijk reparatiewerk, je huid wordt hersteld zodat het er de volgende dag weer tegenaan kan. Je hebt dus geen SPF-factor nodig, geen ‘oppeppende’ middelen voor je huid en het hoeft ook niet snel in te trekken, omdat niemand make-up draagt ’s nachts. Het gevolg; nachtcrèmes zijn wat voller, en ‘romiger’ van structuur en bevatten meer bestandsdelen die je huid verzorgen.

Het verschil tussen dag en nachtcrème

Het verschil tussen een dag en nachtcrème zit hem dus in de textuur en de ingrediënten. Waar een dagcrème lekker licht is en snel intrekt, is een nachtcrème meer voller van textuur en trekt het veel minder snel in. Een dagcrème beschermt je huid tegen de zon, een nachtcrème niet. Ook zitten er in een dagcrème ingrediënten verstopt die je huid laten stralen, zodat je huid er fris en fruitig uitziet in de ochtend. ’s Nachts heb je dat niet nodig, dus zit dat ook niet in een nachtcrème.

Een dag en nachtcrème bevatten dus nogal wat verschillen. Toch hoef je je natuurlijk niet te houden aan deze volgorde. Je kunt het net zo goed fijn vinden om overdag een nachtcrème aan te brengen, omdat je bijvoorbeeld een onwijs droge huid hebt. Of je wilt juist ’s nachts een nachtcrème aanbrengen, omdat je het niet nodig vind om een speciale crème te gebruiken voor in de nacht. Verzorg je gezicht op de manier waar jij je fijn bij voelt! 🙂

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten