De gezichtreinigingsborstel: tijdverspilling of wondermiddel?

Home » volwassen » De gezichtreinigingsborstel: tijdverspilling of wondermiddel?

gezichtsreinigingsborstel

Sinds kort¬†is de gezichtsreinigingsborstel verkrijgbaar. Een borstel speciaal voor je gezicht om vuil en dode huidcellen te verwijderen. Het gevolg: je doffe huid verdwijnt en in plaats daarvan krijg je een stralende huid! Je hoeft hem elke dag maar √©√©n minuut te gebruiken en je krijgt al een veel schonere huid. Maar werkt zo’n gezichtsreinigingsborstel wel? Of is het gewoon pure tijdverspilling?

Dit doet een gezichtsreinigingsborstel

Een gezichtsreinigingsborstel wordt vooral gebruikt om make-upresten en vuil te verwijderen van je gezichtshuid. Een gezichtsborstel is vaak elektrisch, je huid wordt dan met behulp van trillingen en ronddraaiende bewegingen van het borsteltje licht gemasseerd. De doorbloeding van je huid wordt hierdoor optimaal gestimuleerd en ook worden dode huidcellen verwijderd. Het effect is een egale huid, die super zacht aanvoelt. Wie wil dat nou niet?

Maar hoe gebruik je nou zo’n borstel? Zorg er ten eerste voor dat het merendeel van je make-up van je gezicht is gehaald. Maak daarna je gezicht nat met wat water en smeer een klein beetje reinigingsmelk op je gezichtsborstel. Houd de borstel zacht tegen je huid en ga je hele gezicht langs. Binnen √©√©n minuut is je reiniging klaar! Maak de borstel wel schoon na elke reiniging, anders kunnen bacteri√ęn zich snel vermenigvuldigen.

gezichtsreinigingsborstel

Rio Gezichtsreinigingsborstel Sonicleanse

Tijdverspilling of wondermiddel?

De roterende borstel werkt 10x effectiever dan je gewone reinigingsroutine. Reiniging van onze¬†huid¬†doen we nu vooral met onze handen. Maar een borstel kan je huid inderdaad wel dieper reinigen. Ook wordt de doorbloeding van je huid gestimuleerd, waardoor je pori√ęn zich verkleinen en je huid er glanzend uitziet. En zo heb je ook geen last meer van puistjes. Dit effect is moeilijker te bereiken wanneer je geen gezichtsreinigingsborstel gebruikt. Kortom: een gezichtsreinigingsborstel is stiekem een wondermiddel voor je huid.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten