Een egale huid; hoe krijg ik dat?

Home » volwassen » Een egale huid; hoe krijg ik dat?

Een egale huid; hoe krijg ik dat?

Het is onwijs vervelend wanneer er alweer een puistje op komt dagen of wanneer je gezichtshuid weer eens droog aanvoelt en schilfert. En dat puistjes alleen voorkomen als je puber bent, is helaas verleden tijd. Ook wanneer je last hebt van een vette of een onregelmatige huid, kan dit lastig zijn. Het liefst willen we allemaal een gezonde huid zonder oneffenheden. Ons zelfvertrouwen stijgt ook enorm wanneer we eindelijk een egale huid hebben. In dit artikel staan daarom alle tips op een rij voor een egale huid!

Soorten huidtypes

Wanneer je een egale huid wilt hebben, is het belangrijk dat je eerst kijkt naar het type huid dat je hebt. Weet je welk huidtype je hebt, dan weet je ook welke producten je moet gebruiken en hoe je voor je huid moet zorgen. De vijf belangrijkste huidtypes zijn:

Normale huid: de pori√ęn van je huid¬†zijn nauwelijks zichtbaar, de huid is soepel, glimt niet en vertoont geen droge, schilferige plekken. Reinig je huid¬†met een milde reinigingslotion en hydrateer de huid met een dagcr√®me.

Droge huid: de huid voelt droog aan en heeft een neiging tot schilferen, de pori√ęn zijn klein en puistjes¬†komen¬†nauwelijks¬†voor. Reinig¬†je huid met een alcoholvrije reinigingsmelk en vermijd zeepproducten. Deze drogen¬†je huid nog meer uit.

Vette huid: de huid glimt snel en puistjes en mee-eters komen vaak voor. Ook voelt de huid dik aan. Wanneer je een vette huid hebt, is het handig om reinigingsproducten te vermijden met alcohol. Deze drogen de huid uit waardoor de talgproductie nog meer gestimuleerd wordt.

Gecombineerde huid: de huid is droog op de wangen en vet op de kin, neus en voorhoofd. Verzorg je huid op de manieren die beschreven staan bij de vette en droge huid. Vaak bestaan er ook verzorgingsproducten voor de gecombineerde huid.

Gevoelige huid: de huid is vaak rood en vlekkerig en reageert snel op prikkels als kou en hitte. Vaak is de huid allergisch voor verzorgingsproducten. Gebruik alleen hypoallergene producten. Dit zijn producten die weinig tot geen allergische reacties oproepen.

Een egale huid; hoe krijg ik dat?

Een egale huid van binnenuit 

Door voedingsmiddelen kan je huid van binnenuit geboost worden, waardoor de kwaliteit van je huid beter wordt. Wanneer je ontgiftingsorganen (zoals je lever en nieren) het moeilijk krijgen, kan je lichaam ervoor kiezen om gifstoffen via de huid te lozen. Hierdoor ontstaat roodheid en vaak ook puistjes. Hoe gezonder je eet, hoe meer je huid dat zal laten zien. Vooral veel water drinken is goed voor je huid, want dat zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd. Drink daarom ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag voor een egale huid.

Zorg ervoor dat je niet te veel suiker, zout of vet binnenkrijgt. Ons lichaam heeft maar een beperkte hoeveelheid van deze voedingsstoffen nodig per dag. Eet gezonde producten zoals amandelen, avocado, knoflook, groene thee, broccoli, zalm, tomaten of eieren. Deze voedingsmiddelen staan erom bekend dat zij de huidkwaliteit verbeteren. Naast gezonde voeding is een goede nachtrust en veel sporten ook belangrijk voor een egale huid.

Een egale huid van buitenuit

Het reinigen van je huid is ontzettend belangrijk. Elke dag weer worden we blootgesteld aan vervuiling van buitenaf. Dit kan make-up zijn, maar ook bijvoorbeeld uitlaatgassen. ’s Nachts maakt je huid ook nog eens veel talg aan. Reinig daarom je gezicht twee keer per dag (een keer ’s ochtends en een keer ’s avonds) om ervoor te zorgen dat je pori√ęn niet verstoppen¬†en dat alle vervuilde stoffen op je gezicht verwijderd worden. Naast het reinigen, kun je je huid ook √©√©n keer¬†in de week scrubben om de dode huidcellen te verwijderen en een egale huid te krijgen.

Zo, genoeg tips om een egale huid te krijgen. Wil je meer tips voor het verwijderen van puistjes, kijk dan eens in dit artikel over middelen tegen puisten.

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van vers & verrassend nieuws over gezondheid!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten