Herfst; 5 redenen waarom het wél leuk is!

Home » volwassen » Herfst; 5 redenen waarom het wél leuk is!

herfst

Het school- en werkleven is weer begonnen. Met de zomervakantie nog in ons achterhoofd moeten we opeens een paar uur eerder opstaan dan normaal en heeft de zon weer plaatsgemaakt voor donkere wolken. Fijn? Nee. Het is weer tijd voor de herfst in september en dat betekent dat we allemaal weer verkouden worden, in het donker moeten opstaan en dat het buiten steeds kouder wordt. Toch is de herfst een mooi seizoen. Waarom? Dat lees je in dit artikel!

De herfst is leuk!

De astronomische herfst begint als dag en nacht even lang duren. Veel mensen kijken op tegen het najaar, want het staat bekent als een somber seizoen met veel regen. Ook de temperatuur zakt gestaag een aantal graden. Vaak voel je je ook minder vrolijk in dit seizoen dan in de zomer. Ook hebben sommige mensen last van een herfstdip of zelfs depressieve gevoelens. Maar: de herfst kan ook ultiem genieten zijn! Je moet de mooie kanten van dit seizoen bekijken, in plaats van de negatieve. Het is jammer dat de zomer voorbij is, maar de herfst heeft ook zijn mooie kanten. Het is tijd voor de eerste warme chocolademelk, leuke series op tv, herfstwandelingen en kaarsjes.

  • De natuur verandert

De herfst, die in september begint, is het mooiste seizoen wanneer het gaat om de natuur. De kleuren van alle bladeren veranderen langzaam van groen naar geel, bruin of rood,  er verschijnen verschillende paddenstoelen en wanneer je buiten loopt kun je de geur van de bladeren en bomen duidelijk ruiken. Dit is ook dé perfecte tijd om een lange herfstwandeling in Nederland te maken. Geniet van alles wat je om je heen ziet!

  • Trotseer de regen

​De regen is niet leukdaar is iedereen het wel over eensToch is het heerlijk om binnen te zitten en te luisteren naar de regen die buiten op het raam tikt. Ook is dat geluid lekker rustgevend wanneer je ‘s avonds in bed ligtMaar als je buiten bent en het begint te regenen, dan is dat natuurlijk wat minder leukProbeer gewoon te accepteren dat het nu eenmaal regent, je kunt er toch niks aan doen. En dan is er altijd nog de parapluwaardoor je niet nat thuis hoeft te komen.

De herfst

  • Warme chocolademelk

In de zomer is het uit den boze om warme chocolademelk te drinken. Wie heeft er dan zin in? Niemand! In de herfst mag het gelukkig weer, en natuurlijk drinken we de chocolademelk het liefst met een flinke toef slagroom. Een leuke tip is om zelf eens warme chocolademelk te maken met cacao, (half)volle melk en wat suiker en zoutHeerlijk

  • Sweather weather

Er liggen weer ontzettend veel nieuwe kledingcollecties in de winkel met de mooiste herfstkleurenDaarnaast is het ook helemaal niet erg om soms een dikke trui te dragen. Het zit comfortabel, maar daarnaast is een trui ook lekker makkelijk om de koude dagen mee te trotseren.

  • Voor de tv hangen

Waar we in de zomer op de tv bestookt worden met allerlei herhalingen, worden we in de herfst overspoeld met nieuwe tv series. Niet alleen starten er weer nieuwe afleveringen, ook zijn er weer compleet nieuwe tv series te bewonderen. Zo is er elke avond wel iets te zien op de tv dat interessant is. Pak er een warm dekentje bij, trek je warme sokken aan en die mok met warme chocolademelk kan er ook nog wel bij.

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van vers & verrassend nieuws over gezondheid!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten