Fresh Friday #6 – vers & verrassend gezondheidsnieuws

Home » volwassen » Fresh Friday #6 ‚Äď vers & verrassend gezondheidsnieuws

freshfriday

Op het gebied van voeding en gezondheid vinden er altijd wel leuke dingen plaats. Nieuwe kookboeken komen uit, heerlijke producten worden gelanceerd en veel leuke nieuwtjes en onderzoeken komen voorbij. In Fresh Friday bundelen we de leukste gezondheid weetjes van de afgelopen weken voor jou samen. Al nieuwsgierig geworden?

Waarom je altijd zo moe bent op de maandagmorgen

Ken je dat: het is maandagmorgen en je voelt je onwijs moe, ondanks dat je een ontspannen¬†weekend hebt gehad. Het begint ’s ochtends vroeg al, wanneer je moeite hebt om uit je warme bed te komen. De oorzaak? In het weekend ga je op andere¬†tijdstippen slapen en sta je ook op verschillende tijdstippen op. Doordeweeks heb je een vast ritme en in het weekend heb je dus een heel ander¬†slaap- en waakritme. Is het verschil groter dan 2 uur, dan is dat goed te voelen op de maandag, wanneer je weer vroeg uit je bed moet. Wat je ertegen kunt doen? De enige ‘remedie’ is niet zo lang uitslapen in het weekend. Maar of we daar zin in hebben…

Avondeten in een huiskamerrestaurant

Ben jij alle standaard restaurants helemaal zat? Goed nieuws: je kunt nu avondeten in een huiskamerrestaurant! Het principe werkt net als AirBnB; waarbij je kunt crashen in de huiskamer van een vreemde. Maar nu is er AirDnD, waarbij je kunt dineren in de huiskamer van een vreemde. Je kunt via de site zelf een huiskamerrestaurant bekijken, beoordelen en betalen. In oktober werd het principe gelanceerd. Al 1000 hobbychefs en 1000 gasten hebben zich aangemeld. Het is tot nu toe alleen nog in Rotterdam te doen, maar hopelijk volgt de rest van Nederland snel!

smartphone

Dit zijn de gevolgen van je smartphoneverslaving

We weten allemaal hoe moeilijk het is om een dag lang zonder smartphone te zitten. Een lichte smartphoneverslaving hebben we dus eigenlijk allemaal. Maar weet jij ook welke gevolgen¬†deze verslaving kan hebben? Wanneer je lang je smartphone gebruikt, kun je last krijgen van verkrampte vingers en handen. Ook kun je rug- en nekklachten krijgen, wanneer je te lang voorovergebogen naar het¬†beeldscherm van je telefoon tuurt. Oogproblemen zijn ook een veel voorkomend probleem. Wanneer je naar je smartphone kijkt, spant je oog zich namelijk in en wanneer je dit te lang duurt kan dit leiden tot duizeligheid en hoofdpijn. En als laatste¬†kun je nomofobie hebben. ‘No-mobile-phone-phobia’ wordt het ook wel genoemd. Dit houdt in dat je angstig bent wanneer je ergens zonder smartphone bent. Volgens onderzoek van SecurEnvoy, schijnen vrouwen er meer last van te hebben dan mannen.

Lees meer over…

[sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/fresh-friday-vers-verrassend-gezondheidsnieuws-3/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Fresh Friday #5[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/fresh-friday-vers-verrassend-gezondheidsnieuws-2/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Fresh Friday #4[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/fresh-friday-vers-verrassend-gezondheidsnieuws-2/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Fresh Friday #3[/sf_button]

De beste smoesjes om niet te gaan werken

Wil je een dagje vrij zijn, dan moet je je baas niet gaan vertellen dat je last hebt van migraine of een verkoudheid. Zo verwacht de meerderheid van alle werkgevers dat je gewoon komt opdagen bij een verkoudheid. Ook mentale ziektes zijn geen goede reden om thuis te blijven. Daar wordt dan ook vaker over gelogen door werknemers, omdat daar vaak geen begrip voor wordt getoond. Wat wel de beste smoes is om thuis te blijven? Koorts en griep staan op nummer 1 als de beste reden om niet te hoeven werken. Dit wordt altijd als een goede reden gezien om thuis te blijven. Dit is de gehele top 5:

1. Griep
2. Rugpijn
3. Verkeersongeluk
4. Stress
5. Operatie

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten