Hartslaghorloges: digitale personal trainers

Home » dossier » hartslag » Hartslaghorloges: digitale personal trainers

[spb_row row_bg_type=”image” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ parallax_video_height=”video-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Het maximale uit je training halen wil iedereen. Vooral wanneer¬†¬†je doorlopend druk bent en slechts beperkte tijd hebt om te sporten. Een effici√ęnte training is dan¬†voor jou van¬†belang. Dankzij een aantal slimme gimmicks zijn we voor een effici√ęnte training niet per se afhankelijk van een personal trainer. Slimme harslaghorloges helpen je op weg.

[/spb_text_block] [divider type=”standard” text=”Go to top” full_width=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Wat heeft jouw voorkeur?

[/spb_text_block] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/3″ el_position=”first”]

Hartslaghorlogeshartslaghorloges

[/spb_text_block] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/3″]

Smartwatchsmartwatch

[/spb_text_block] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/3″ el_position=”last”]

Activity trackerUntitled-1

[/spb_text_block] [divider type=”standard” text=”Go to top” full_width=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”] [/spb_row] [spb_row row_bg_type=”image” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ parallax_video_height=”video-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Effici√ęnte training met hartslaghorloges

an de hand van je hartslag kan je de intensiteit en hevigheid van je training meten. Een hartslaghorloge biedt hierbij uitkomst. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten. Een belangrijk onderscheid is het gebruik (of juist het ontbreken) van een borstband. Je hebt hartslaghorloges met borstband en maar steeds vaker ook zonder. De borstband bevat een hartslagsensor die je hartslag opmeet. Bij een hartslaghorloge zonder borstband zit deze sensor in het horloge zelf en wordt gemeten via de pols.

Hartslaghorloges als verlengde van smartphone

Met behulp van bluetooth kan je sommige hartslaghorloges verbinden aan je telefoon. Zo kun je de functie van je hartslaghorloge uitbreiden met applicaties op je smartphone. Denk aan trackers die laten zien welke route je hebt gelopen. Of die je progressie tijdens trainingen meten. Als je meer wilt dan alleen je sportresultaten bijhouden, dan is er sinds kort de smartwatch. Een verlengde van je telefoon, waarmee je niet alleen tijdens trainingen, maar de hele dag al je activiteiten vastlegt.

Berichten lezen op je horloge

Als je telefoon gaat, begint je smartwatch te trillen. Als je een bericht binnen krijgt kun je deze lezen op je horloge. Je smartwatch houdt bij hoeveel stappen jij loopt op een dag en wat je hartslag is gedurende de dag. Met een appje op je telefoon kan je dit inzien en op basis daarvan concluderen wat je verbruikt hebt die dag en of je voldoende bewogen hebt. Smartwatches zijn hartslaghorloges die samenwerken met je telefoon. Hoeveel informatie over je gezondheid en dagritme wil je hebben?

Dunne en elegante polsbandhartslaghorloges: activity tracker

Voor iedereen die liever onder de ‚ā¨100 wil blijven, is er ook een goedkoper alternatief. Een activity tracker is een dunne band om je pols. Een groot deel van de functies die de smartwatch heeft de activity tracker ook. Zo zijn er meerdere activity trackers die feitelijk hetzelfde kunnen als hartslaghorloges. Je kunt de activity tracker bovendien koppelen aan je smartphone waardoor je te zien krijgt wanneer je een berichtje ontvangt of wanneer je gebeld wordt. Daarnaast, de naam zegt het al, houdt de activiy tracker bij hoe en hoeveel je beweegt. Zodra je te lang stil zit achter je computer op kantoor, dan kan de activity tracker bovendien een signaaltje geven dat je even moet bewegen. Ook kun je een persoonlijk doel instellen en de activity tracker laten bijhouden wat je voortgang is. Snel en simpel.

Wat past bij mij?hartslaghorloge in actie

Al die keuzen en mogelijkheden¬†zijn leuk, maar wat heb je nou echt nodig en waar kan je wel zonder? Om effici√ęnt te trainen en je doelen te behalen is sporten met een hartslaghorloge hoe dan ook een aanrader. Het zorgt ervoor dat je sport met een gezonde hartslag, zonder jezelf op te blazen. Zo train je effici√ęnt, hoeft je lichaam minder lang te herstellen en bovendien kun je jouw voortgang goed monitoren.

Ben je niet heel erg gehecht aan je smartphone of is het je teveel gedoe om tracker/horloge te koppelen aan je telefoon, dan is een eenvoudig hartslaghorloge een goede keuze. Wil je wel graag wil doorlopend je gedrag registreren en dit koppelen aan apps, dan is nog steeds ruime keuze uit hartslaghorloges die deze functies combineren. Voor iedereen die zeker wil weten dat het horloge verbonden is aan de telefoon, is de smartwatch een goede keus. Het is vrij nieuwe techniek, die daarom nog prijzig met zo hier-en-daar een kinderziekte is. Maar je profiteert dan ook van tal van nieuwe mogelijkheden, die niet alleen je sportende leven aangenamer maken.  Gaat het je puur om gezond en fit zijn en doorlopende activiteitenregistratie, dan is de activity tracker een goede keuze. Minder veelzijdig dan een smartwatch, maar voor je trainingen net zo effectief.

Succes en plezier met je keuze!

[bol_product_links block_id=”bol_54d0876fd789a_selected-products” products=”9200000034867946,9200000024651072″ name=”sporthorloge” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”650″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

[/spb_text_block] [/spb_row]

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten