Hoofdpijn

Home » dossier » migraine » Hoofdpijn

Tips tegen hoofdpijnHoofdpijn

Hoofdpijn en/of migraine is vervelend en heel hinderlijk. Mocht je last krijgen van hoofdpijn, dan volgen hieronder enkele tips tegen hoofdpijn. De hieronder genoemde tips zorgen ervoor dat je hoofdpijn minder wordt of zelfs verdwijnt zonder dat je er hulpmiddelen bij gebruikt.

Het eerste wat wij je aanraden is het nemen van vocht. Wist je dat te weinig vocht je hoofdpijn bezorgt? Drink geen koffie. Dat zorgt er namelijk voor dat je lichaam nog meer vocht verliest. Een ander middel dat goed helpt is een natte washand. Hiervoor moet je eerst rustig zitten of liggen. Ontspan je daarna en leg een koude natte washand op je hoofd. Als het goed is voel je na enige tijd je hoofdpijn wegtrekken.

Sowieso is rust een heel goed werkend middel tegen hoofdpijn. Mocht je liever niet willen rusten in bed, dan kun je ook een bad nemen. Een goed warm bad ontspant namelijk je spieren. Gespannen spieren zorgen er namelijk vaak voor dat je hoofdpijn krijgt.

red-coffee-mug-1-1419443-mWaar we eerder in dit artikel meldden dat koffie niet verstandig is bij hoofdpijn, kan in sommige gevallen koffie juist uitkomst bieden. Dit geldt alleen als je overdag of in de avond veel koffie drinkt. Mocht je dan een dag weinig tot geen koffie drinken, dan reageert je lichaam daarop. Vaak ben je dan verslaafd geraakt aan cafe√Įne, de stof die in koffie zit.

Als laatste advies voor het tegengaan van hoofdpijn, kun je een stoombad nemen. Gedurende het stoombad moet je jouw nekspieren masseren. Gegarandeerd dat je hoofdpijn na het stoombad minder hevig is.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten