Infrarood lamp

Home » volwassen » Infrarood lamp

Thuis je stijve nek of pijnlijke gewrichten behandelen. Steeds vaker hoor je over de mogelijkheden van een infrarood lamp om zelf je pijnlijke klachten te behandelen of te verlichten. Maar wat is een infrarood lamp? In dit artikel geven we je meer informatie.

 

Wat doet een infrarood lamp?

Infrarood lampEen infrarood lamp straalt infrarood licht uit. Het is voor mensen niet mogelijk om dit licht met het ‘blote oog’ te zien. Wel voelt het stuk huid waar de lamp op schijnt de warmte van het infrarode licht. Het lichaam reageert op deze warmte. Doordat het lichaam warm wordt, wordt de doorbloeding van de verwarmde lichaamsdelen verhoogd. Dit zorgt er voor dat er meer bloed komt op de verwarmde delen. Wanneer er een grotere doorbloeding is, worden er meer afvalstoffen afgevoerd.

Waar helpt het bij?

Doordat de warmte zorgt voor een betere doorbloeding en voor de bevordering van de afvoer van afvalstoffen zullen klachten zoals spierpijn, gewrichtsklachten of vastzittende holtes sneller verdwijnen. Verder zorgt warmte vaak voor ontspanning, wat voor het lichaam zelf ook erg prettig is. De spanning verdwijnt uit de spieren waardoor ook de spierpijn afneemt.

Water drinken is belangrijk als je onder een infrarood lamp ligt. Doordat de lamp warmte afgeeft zul je gaan zweten, waardoor je vocht verliest. Belangrijk is om voldoende water te drinken om dit vochttekort aan te vullen.  Maar het is vooral belangrijk om genoeg water te drinken om ervoor te zorgen dat de vrijgekomen afvalstoffen op die manier sneller uit het lichaam afgevoerd kunnen worden.

Infrarood lamp: welke soorten zijn er?

Er bestaan verschillende soorten infrarood lampen, deze zijn op verschillende manieren te gebruiken. Zo bestaan er lampen op zich. Dit is een ‘klein’ apparaat dat op een tafel kan worden geplaatst en vervolgens het licht naar de pijnlijke plaats kan worden geschenen. Verder zijn er zonnehemels op de markt, die een stand van UV straling (zonnebank) en een stand van infrarood licht bevatten. Hierbij kun je dus ook gebruik maken van de zonnebank. Bij zo’n zonnehemel hangt de lamp in feite boven je, je krijgt dus de straling van boven af. Deze lamp is meestal groot genoeg om het gehele lichaam te kunnen verwarmen.

Welke lamp past er het beste bij jou?

Het verschilt per persoon wat voor lamp het beste bij jou past. Wanneer je altijd klachten en problemen hebt op één bepaalde plaats is het voordeliger om een kleine infrarood lamp aan te schaffen. Mocht je meer houden van volledige ontspanning, dan is het aanschaffen van een zonnehemel beter voor jou. Let hierbij wel op, of het apparaat beide standen (UV en infrarood) bevat.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten