Infraroodlamp spieren

Home » volwassen » Infraroodlamp spieren

Infrarood licht is dagelijks om ons heen. Overal in de natuur tref je de warmtestraling van rood licht aan. Ook de zon is een bron van infrarood licht. De afstandsbediening van de tv werkt met infrarood licht, maar ook een nachtkijker. Deze ziet in het donker de warmte die een lichaam uitstraalt.

Infraroodlamp spieren

Infrarood licht verwarmt de huid, maar dringt ook dieper door tot in de spieren. Daarom is het ideaal om spierpijn te verlichten of te verhelpen. De warmte dringt diep door in de spieren. Het stimuleert de stofwisseling, de lichaamstemperatuur stijgt, de hartslag wordt hoger en daardoor worden afvalstoffen (zuren) sneller uit de spieren afgevoerd. Bij spierpijn, blessures of na een zware training is een infrarode lamp een fijn hulpmiddel om snel soepeler en pijnvrij te worden. Het kan ook helpen bij verkoudheid en reuma.

 

Gebruik infraroodlamp

Infraroodlamp spierenDe infraroodlamp moet bij gebruik niet te dicht bij het lichaam geplaatst worden. Als de warmte aangenaam voelt op de huid is het goed. Bij behandeling in het gezicht is extra voorzichtigheid geboden, want ogen zijn heel gevoelig voor straling. De ogen dus dicht houden. De gemiddelde behandeltijd is ongeveer 12 minuten. Lees de gebruiksaanwijzing of volg advies van een arts op. Het is verstandig om de behandeltijd langzaam op te bouwen om het lichaam er aan te laten wennen. Sommige infraroodlampen hebben ook een timer.

 

Aanschaf infraroodlamp

Als je op zoek bent naar een infraroodlamp heb je veel keuzemogelijkheid. Bedenk waar jij de infraroodlamp voor wilt gebruiken, zodat je kunt bepalen welke lamp bij jou past. Let bijvoorbeeld bij het kopen ook op of een lamp goed kantelbaar is. Dit is handig om de lamp goed op de juiste plek te kunnen richten. Infrarood lampen hebben een vermogen van 100 tot 150 watt. Er zijn ook infrarood stralers met een veel groter oppervlak. Deze hebben een wattage tussen de 300 en 650 watt. De keuze hier tussen hangt af van het doel waar de lamp voor gebruikt wordt.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten