Ingegroeide teennagel

Home » dossier » nagels » Ingegroeide teennagel

Een goede verzorging van je voeten is belangrijk. Voornamelijk je teennagels verdienen een goede verzorging. Verzorg je de nagels niet goed, dan kun je problemen krijgen; zoals een ingroeiende teennagel.

Ingegroeide teennagel of niet?

Om je tenen te knippen, moet je beschikken over een goede nagelknipper. Knip je tenen hiermee recht af en zorg ervoor dat ze niet te kort geknipt worden. Belangrijk om te weten is dat je jouw nagels rond moet knippen. Doe je dit niet dan kun je last krijgen van een ingegroeide teennagel.

Maar hoe weet je nou dat je een ingroeiende teennagel hebt. Een aantal kenmerken van een ingroeiende teennagel zijn: roodheid en een kloppend gevoel. Slechts een kleine druk of aanraking op de plek kan al voor enorme pijn zorgen. De boosdoener is vaak een (klein) stukje teennagel. Dit kan een zwevend stukje (van de nagel af) of een vast stukje nagel zijn. Feit is dat een ingegroeide teennagel zorgt voor veel pijn.

Oplossingen voor een ingegroeide teennagel

Mocht je een ingegroeide teennagel hebben, dan kun je het beste je voet in een teiltje met warm water doen. In het water moet je Soda strooien. Deze kan ervoor zorgen dat de nagel uit zichzelf uit de teen verdwijnt. Doe dit dus elke dag. Een andere oplossing die je zelf zou kunnen proberen is een pedicure behandeling. Je kent waarschijnlijk deze behandeling van de schoonheidsspecialiste, maar er zijn ook veel pedicuresets voor thuis waarmee je dit zelf betrouwbaar en makkelijk kunt doen. Mocht het je niet lukken om het probleem te verhelpen met weken of een pedicurebehandeling, dan zit er niets anders op dan naar de dokter te gaan.

Deze medisch specialist zal je teennagel – met of zonder verdoving – opensnijden en de boosdoener vervolgens verwijderen. Daarnaast heeft hij daarna de mogelijkheid om er een vloeistof in te spuiten, waardoor op deze plaats je teen niet meer groeit.

Ben je van het euvel af? Dan is het zaak ervoor te zorgen dat je mooie nagels houdt.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten